Kronprinsbryllup i mai

Danmark forbereder seg på kjempefest når kronprins Frederik gifter seg med Mary Donaldson 14. mai neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er omstendelig når den danske kronprinsen skal gifte seg. Først klokka 10 i dag ble det formelt klart at han får sin Mary Donaldson. I statsråd i dag ga dronning Margrethe samtykke til giftemålet «i overensstemmelse med en innstilling fra statsministeren.»

Det blir stor bryllupsfest i København 14. mai neste år, melder det danske hoffet. Vielsen skal skje i Københavns domkirke, Vor Frue kirke. Det er Københavns biskop Erik Norman Svendsen som skal forrette.

I dag inngikk Frederik forlovelse med britisk/australske Mary Donaldson. Det danske kongehuset har lang tradisjon for å finne seg partnere i utlandet. Margrethe giftet seg med franske Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat, også kjent som prins Henrik. Margrethes far dro til Sverige for å finne en kone.

Det var stor stemning foran Amalienborg i formiddag. Flere tusen københavnere var møtt fram for å gratulere de nyforlovede. I alt fire ganger måtte forlovelsesparet ut på balkongen for å motta folkets hyllest, men det store kysset ventet de forgjeves på, og Mary Donaldson så noe betuttet ut, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Det danske kongehusets hjemmeside

FESTSTEMNING: Flere tusen mennesker var møtt fram på plassen ved Amalienborg for å gratulere de nyforlovede.
KYSSET IKKE: Fire ganger måtte Mary og Frederik ut på slottsbalkongen, men de kysset ikke.