Kronprinsen besøkte skeive muslimer: - Imponert over motet

Trusler og vold mot muslimske homofile kan ikke aksepteres, mener kronprins Haakon – som møtte muslimske homoforkjempere på hjemmebane.

GODT MOTTATT: Kronprins Haakon besøkte Salam i Oslo som er Norges første og eneste lhbt-organisasjon for personer med muslimsk bakgrunn.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
GODT MOTTATT: Kronprins Haakon besøkte Salam i Oslo som er Norges første og eneste lhbt-organisasjon for personer med muslimsk bakgrunn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hos Salam Norge var stemningen lett euforisk i minuttene før kronprins Haakons besøk i dag. Et hundretalls mennesker, blant dem representanter for både det kirkelige og politiske Norge, hadde samlet seg til det celebre besøket.

- Vi sendte en mail til Slottet og inviterte ham, men vi trodde aldri det skulle gå, sier generalsekretær Begard Reza til NTB.

- Enorm anerkjennelse

Under mottoet «Ingen er født haram» ble Salam Norge stiftet i 2017 som den første organisasjonen i Norden for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner med muslimsk bakgrunn. At kronprinsen velger å komme på besøk er veldig viktig og en enorm anerkjennelse, mener Reza.

- Jeg tror det vil ha en stor effekt når det gjelder både åpenhet og toleranse. Det sender et viktig signal, sier hun.

Assisterende generalsekretær Thee-Yezen Al-Obaide tror oppmerksomheten besøket medfører, vil medvirke til at Salam Norge får større legitimitet.

- Nå som kronprinsen har anerkjent oss, håper vi at ringvirkningene vil spre seg til andre deler av samfunnet – til politikere, til våre egne og til moskeene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer