- Kronprinsen burde blitt hjemme

Politikere og Amnesty reagerer på at kronprins Haakon deltar på kondolanseseremonien i Saudi-Arabia.

KRONPRINSEN I SAUDI-ARABIA:  Kronprins Haakon ankom lørdag Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, for å delta på en kondolanseseremoni i forbindelse med kong Abdullahs død. Kronprinsen ble ønsket velkommen til av guvernør i Riyadh-provinsen, Turki bin Abdullah al-Saud (til venstre). Foto: AP Photo/SPA
KRONPRINSEN I SAUDI-ARABIA: Kronprins Haakon ankom lørdag Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, for å delta på en kondolanseseremoni i forbindelse med kong Abdullahs død. Kronprinsen ble ønsket velkommen til av guvernør i Riyadh-provinsen, Turki bin Abdullah al-Saud (til venstre). Foto: AP Photo/SPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ledere fra all verdens hjørner reiste lørdag til Saudi-Arabia for å overbringe kondolanser i forbindelse med kong Abdullahs død. Abdullah døde fredag, etter å ha vært innlagt på sykehus i flere uker med en lungeinfeksjon.

Kronprins Haakon var lørdag til stede i Saudi-Arabia for å overbringe kondolanser som representant for Norge.

I flere land er politikere og kongelige blitt kritisert for å delta på kondolanseseremonien ettersom landet har et autoritært styre som anklages for mange brudd på menneskerettighetene, og som halshogger dødsdømte og bruker piskeslag som straff.

Her hjemme reagerer både politikere og Amnesty på kronprinsens tilstedeværelse i Saudi-Arabia.

- Dårlig dømmekraft Leder for Unge Venstre, Tord Hustveit, mener dette er dårlig dømmekraft fra kronprins Haakon, og at kronprinsen burde ha «tenkt seg om to ganger og heller blitt hjemme».

- Dette er en despot som undertrykker kvinner, tråkker på menneskerettighetene og fratar sin befolkning grunnleggende rettigheter. Kronprinsen viser dårlig dømmekraft når han drar i begravelsen til denne despoten, sier Hustveit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.