- Kronprinsen er en grubler

- For meg var det mest overraskende at kronprinsen hadde så mye å by på. Han har en veldig søkende natur, og tenker mye igjennom tilværelsen på alle nivåer, religiøst, kulturelt og politisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier Fredrik Wandrup, kulturjournalist i Dagbladet og forfatter av boka «Haakon - et portrett av kronprinsen som ung mann» . Boka lanseres på 25-årsdagen til kronprinsen, den 20. juli. Dagbladet brakte i går utførlige referater fra boka, hvor kronprinsen er oppsiktsvekkende åpen om seg selv.

Wandrup ble i går tatt på senga av sin egen avis, som uten hans vitende hadde fått tak i boka.

- At vi har en kronprins som framstår som en forsvarer av åndelige og kulturelle verdier i en materialistisk tid, er oppløftende. På bunnen av sin sjel tror jeg Haakon er en kunstnernatur. Minst av alt framstår han som en vestkantmaterialist.

- Du må ha fått en god dialog med kronprinsen?

- Veldig. Det var svært spennende at kronprinsen var så åpen i de samtalene vi hadde. Han tar ingenting for gitt, og vil komme fram til sine egne synspunkter på tingene.

Han ga også av sine mørke sider, han er en grubler på grensen til det depressive i perioder. Også dette var han åpen om, sier Wandrup. Han betegner boka som et 256 siders portrett.

Siden Wandrup for et år siden ble spurt om å skrive boka, har han hatt samtaler med Haakon på Slottet, Skaugum, Kongsseteren og i Berkeley, California hvor han studerer statsvitenskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer