Kronprinsen frustrert over Holmlia-drapet

Kronprins Haakon uttalte seg om drapet på Benjamin Hermansen i det han var på vei inn på konserthuset i Oslo i kveld. - Tankene går til de etterlatte, sier kronprinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans majestet Kronprins Haakon gjorde sin første uttalelse i anledning drapet i Holmlia tidligere i kveld.

- Først og fremst går jo tankene til de etterlatte. Jeg blir jo frustrert og reagerer med sterke følelser. Håpet mitt er jo at vi kan bruke disse forferdelige hendelsene som har skjedd i det siste som en nøkkel til å ta ut noe av det beste i oss, og også når medielyset skrus av om relativt kort tid, at vi fortsetter å forholde oss til disse tingene i hverdagslivet vårt, sier kronprinsen til Dagbladet.

- Har kronprinsen noen tanker om hvordan vi kan få bukt med rasismen i samfunnet?

- Jeg har stor tro på at vi kan gå i oss selv, hver enkelt av oss, og kanskje bli flinkere til å benytte de mulighetene vi har til å reflektere gode holdninger, sa kronprinsen før han forsvant inn i konserthuset.

Kronprins Haakon og Mette-Marit var på konsert i Oslo Konserthus for å høre på Stavanger Symfoniorkester i kveld. Mette-Marit svarte ikke på noen spørsmål.

På spørsmål om kronprinsen vil benytte anledningen ved fakkeltoget mot rasisme i Oslo sentrum i morgen til å holde en appell, svarte Haakon at det vil bli avgjort i morgen.

OPPRØRT: Kronprins Haakon tok seg tid til å svare på spørsmål om Holmlia-drapet i kveld. Mette-Marit holdt seg i bakgrunnen.
PÅ KONSERT: Kronprins Haakon og Mette-Marit koblet av med Stavanger symfoniorkester på Konserthuset i kveld.