Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsen gikk over Grønland

I en eim fra et utall matretter og til eggende musikkrytmer gikk kronprins Haakon gjennom folkemylderet på Grønland i dag. Bydelen Gamle Oslo og resten av hovedstaden feirer 1000-års jubileum i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med ordfører Per Ditlev-Simonsen ankom kronprins Haakon drosjeholdeplassen på Grønland Torg. På provisorisk scene ble han hilst velkommen av en hvirvlende trommesalutt. Kronprinsen fikk også med seg en halvtimes, fyrig flamencoprogram med gruppen «Flamenco Vivo! «og danseren Corinne Campos.

Fem-seks hundre tilskuere koste seg i sola sammen med tronarvingen, men det kokte nok mer på Quart-festivalen.

Godt passet på av sine fire sikkerhetsvakter og en del politi krysset kronprinsen Grønland. Det iskalde navnet til tross - det var sydlansk stemning på torget, som var omgjort til et bugnende marked med besnærende dufter fra flere titall eksotiske matboder.

Så fristende var det at kronprinsen måtte stoppe og prøvesmake. Valget falt på berbermat - couscous - og det så ut til å falle i smak.

Dagens heldigste og mest spente Oslo-gutt var 8 år gamle Shan Choudri. Han fikk æren av å overrekke kronprins Haakon en t-skjorte med Gamle Oslos logo på. (NTB)