Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsen i dramatisk redningsaksjon

Kronprins Haakon var selv med på redningsaksjonen da bestekameraten til Mette-Marit Tjessem Høibys bror ble meldt savnet på sjøen søndag. Mannen ble funnet omkommet på 27 meters dyp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mette-Marit og kronprins Haakon var i konfirmasjonsmiddag for Mette-Marits nevø på Andøya utenfor Kristiansand. Til stede var også Mette-Marits bror, Espen Høiby. Rett etter middagen fikk de sjokkmeldingen: En av Espen Høibys beste venner, den 51 år gamle legen Ole Gunnar Stokke, var savnet etter en padletur, skriver Se og Hør.

Espen Høiby, broren Per Høiby og kronprins Haakon og brøt umiddelbart opp fra selskapet, og var blant mange frivillige som deltok i leteaksjonen. Rundt en time seinere fikk de meldingen de fryktet. Vennen var funnet omkommet. Han ble funnet på 27 meters dyp.

- Kajakken har skader som gjør at vi ikke kan utelukke at den har vært i kontakt med et annet fartøy. Derfor er det god grunn til å undersøke dette nærmere, sier politiførstebetjent Paul M. Lunde ved personavsnittet i Kristiansand politidistrikt til Fædrelandsvennens nettavis.

Det var sterk vind, en del sjø og stor båttrafikk i området i det aktuelle tidsrommet. Lunde tror at et annet fartøy kan ha vært borti kajakken uten at føreren av fartøyet har merket det.

- Mannen var en spesielt nær venn av Espen Høiby, men også en god venn av de fleste andre på konfirmasjonsfesten, sier en festdeltaker til Se og Hør.

Politiet etterlyser vitner som kan ha sett Stokke etter at han padlet ut fra Andøya ved 10-tida og til funnet av kajakken sørøst for Bragdøya ble meldt politiet klokka 13.42.