MED OG UTEN: Kronprinsen var iført redningsvest - men lot passasjeren sin sitte uten. Foto: Eivind Pedersen/Dagbladet
MED OG UTEN: Kronprinsen var iført redningsvest - men lot passasjeren sin sitte uten. Foto: Eivind Pedersen/DagbladetVis mer

Kronprinsen med vest, men lot følget kjøre uten

På sjøen igjen ei uke etter han falt ut av båt i fart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ei uke etter at kronprins Haakon måtte fiskes opp av vannet av sine egne livvakter — etter at han falt ut av en båt i Kristiansand — har kronprinsen satt sjøbein igjen.

I går kveld var Dagbladet vitne til at kronprinsen var ute i en uregistrert båt.

Men i går kveld var ikke kronprinsen alene, i båten satt også en kvinne.

Heldigvis ser det ut som om tronarvingen har lært av forrige ukes hendelse, for i går kveld hadde kronprinsen forskriftsmessig tatt på seg redningsvest.

Men pussig nok hadde ikke passasjeren iført seg redningsvest.

God stemning Lite gentlemansaktig, vil kanskje noen hevde, men bildet til Dagbladets fotograf lyver ikke.

Det er ikke påbudt å ha redningsvest på seg når man er ute og kjører båt, men det er påbudt å ha vester om bord i båten.

Det var åpenbart god stemning om bord da kronprinsen og kvinnen kom kjørende fra Dvergsøya, der kongefamilien har sin sommerresidens, og opp til utløpet av elva Otra.

Sammen kjørte de to nesten helt opp til Høivold Brygge, der kronprinsesse Mette-Marits mor bor. Både Haakon og kvinnen virket
å være i godt humør, og det var tydelig god kjemi mellom de to.

Indignasjon på Slottet Med seg på turen hadde kronprinsen også den kongelige eskortetjenesten. De kom rett bak kronprinsen, i en båt som er en større utgave av den tronarvingen selv kjørte.

Slottet vil ikke kommentere båtturen.

— Når bildet ikke er fra en offisiell sammenheng, kan dere ikke bruke det, var beskjeden Dagbladet fikk av tydelig indignert Marianne Hagen — kommunikasjonsdirektør på Slottet.