Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsen møtte pårørende i Bergen

Deltok på sørgegudstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon møtte omkring 30 pårørende - norske og tamiler - etter at han hadde deltatt på sørgegudstjenesten i domkirken i Bergen lørdag.

Kronprinsen hadde selv gitt uttrykk for at han ønsket å møte de pårørende og høre deres historier. Også miljøvernminister Knut Arild Hareide og representanter fra fylke og kommune som var til stede under gudstjenesten, deltok i det etterfølgende møtet med de pårørende.

Sørgegudstjenesten i Bergen samlet flere hundre pårørende. Byen har et stort innslag av tamilske flyktninger, og mange av dem har mistet slektninger under jordskjelv- og flodbølgekatastrofen. De sørgende tamilene var spesielt invitert til gudstjenesten lørdag.

- Hjelpe

- Denne katastrofen har utløst et samstemt ønske om å hjelpe. Dette er noe vi må ta vare på som nasjon, sa fungerende biskop Ørnulf Elseth som forrettet under gudstjenesten.

Han viste til at antallet savnede og omkomne nordmenn er blitt lavere enn det vi først fryktet.

- Likevel er dette en av de største katastrofene som har rammet oss som nasjon, sa han.

Biskopen viste til at den internasjonale katastrofen stadig har økt i omfang.

- Antall døde og savnede tilsvarere nesten Bergen bys samlede befolkning, sa Elseth.

Lystenning

De pårørende ble oppfordret til å tenne lys, og kronprins Haakon tente det første lyset. Deretter fulgte de pårørende, og snart brant det flere hundre lys i kirken.

Under sørgegudstjenesten medvirket foruten fungerende biskop Elseth blant andre Bergen Domkantori og Bergen Domkirkes orkester.

Et spesielt vakkert innslag under gudstjenesten var en tamilsk sørgesang som ble framført av David Mariyampillai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media