SAMMEN I OL:  Trond Giske (t.v), kronprins Haakon og Gerhard Heiberg (t.h) så Norge slå Sør-Korea 29-28 under OL i Beijing i 2008. Arkivfoto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
SAMMEN I OL: Trond Giske (t.v), kronprins Haakon og Gerhard Heiberg (t.h) så Norge slå Sør-Korea 29-28 under OL i Beijing i 2008. Arkivfoto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

Kronprinsen trekker seg fra utvalget

Bøyer av for kritikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOSS (Dagbladet): Nå er det klart at kronprins Haakon likevel ikke skal sitte i ut­valget som skal gi råd til norsk næringsliv. Dagbladet møtte næringsminister Trond Giske i Mosseporten frysehotell i Moss i ettermiddag:

- Vi har blitt enige om at han ikke skal sitte i utvalget. I samråd har vi kommet fram til at det er det beste, sier Giske til Dagbladet.

Giske tok kontaktMinisteren sier det var han som tok kontakt med kronprinsen for å diskutere situasjonen etter at kronprinsens deltakelse har blitt kritisert.

- Det er så mange andre måter han kan bidra på at vi ikke ville ta bråk på dette, sier ministeren som innrømmer at kritikken er grunnen til at kronprinsen nå står utenfor utvalget.

I forkant av avgjørelsen, tok Giske en vurdering om det var riktig å ha med kronprins Haakon.

- Vi drøftet og så motargumentene, men så likevel nytten av at han var med.

Angrer ikke- Angrer du?

- Nei, jeg vil ikke si det, men hadde vi visst at det ville bli så mye uro, ville tvilen kanskje fått det til å vippe ned på den andre sida, sier Trond Giske.

Tidligere i dag kom det fram at Statsminister Jens Stoltenberg ikke har godkjent vervet. Trond Giske avviser overfor Dagbladet at statsminister Jens Stoltenberg har hatt noen innflytelse på beslutningen om at kronprinsen likevel ikke blir med.

- Han har hele tida gjort det klart at dette har vært næringsministerens beslutning, sier Giske.

Giske avviser også at statsministeren har kritisert beslutningene eller kommet med råd i etterkant.

Slottet selv sier følgende en kortfattet melding tirsdag ettermiddag.

— Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har i dag besluttet å trekke seg fra 2020-gruppen av yngre ledere som skulle se på norsk næringsliv fram mot 2020.

Glad tidligere i dagNæringsminister Trond Giske (Ap) sa senest i formiddag til NTB at han var glad for at kronprins Haakon takket ja til å bli rådgiver for norsk næringsliv, og han mente det var en god idé å invitere tronarvingen inn i gruppen. - Det er positivt at han vil være med i denne gruppen, sa Giske.

Gruppens medlemmer skal ifølge mandatet «dele erfaringer og kunnskap om ulike utviklingstrekk for norsk næringsliv og næringsstruktur i et internasjonalt perspektiv».

Gruppens første møte er 16. mars.