Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsen trues av klima-aktivister

Aggressive klimademonstranter vil forsøke å ødelegge kronprins Haakons København-tur.

TRUES: Demonstranter varsler at de vil prøve å ødelegge for de tre tronarvingene, norske kronprins Haakon, svenske kronprinsesse Victoria og danske kronprins Frederik når de samles under klimatoppmøtet i København. Her fra en felles tur til Grønland tidligere i år for å studere klimaendringer. Foto: Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX
TRUES: Demonstranter varsler at de vil prøve å ødelegge for de tre tronarvingene, norske kronprins Haakon, svenske kronprinsesse Victoria og danske kronprins Frederik når de samles under klimatoppmøtet i København. Her fra en felles tur til Grønland tidligere i år for å studere klimaendringer. Foto: Foto Jonas Ekströmer / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lørdag formiddag skal kronprinsen være gjest sammen med den svenske kronprinsessen Victoria når den danske kronprinsen Frederik åpner klimateknologiutstillingen «Brigth Green». Aktivister varsler at de vil forsøke å sabotere åpningen, skriver den danske avisen B.T.

- Som planlagt
De tre tronarvingene, skal etter planen bli intervjuet om klimaspørsmål i forbindelse med FN-toppmøtet i den danske hovedstaden. Planen til aktivistene skal være å forstyrre dette så mye som overhodet mulig. Det er ifølge den danske avisa særlig aktivister fra Tyskland som har varslet at de vil «angripe» arrangementet.

- Kronprinsen kommer til København som planlagt, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til Dagbladet.

- Hvordan forholder kronprinsen seg til denne typen trusler?

- Det spørsmålet må du rette til politiet. Det er de som har ansvaret for sikkerheten, sier Gjeruldsen.

Offentligheten er invitert til arrangementet med tronarvingene, og politiet er, ifølge B.T., i full beredskap. 

Forberedt politi
Lørdag er det også varslet en større demonstrasjon mot klimatoppmøtet, men nå ventes det at en rekke ekstreme aktivister vil droppe denne og heller lage bråk ved arrangementet der kronprins Haakon deltar. Men dansk politi mener de har full kontroll ettersom aktivistene skriver om sine planer på internett.

- De er jo så vennlige at de skriver om det på sin hjemmeside slik at vi kan være klare, sier polititalsmann Flemming Steen Munch til B.T.

- Så kronprinsen har ikke noe å frykte?

- Nei, vi er klare både ute i Forum (hvor kronprinsen skal være. red.anm.) og ved den andre store demonstrasjonen ute ved Bella-senteret, sier Munch.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media