Kronprinsens klimatur utløste over ni tonn klimagasser: - Et paradoks

I kampen for klimaet har kronprinsen og utviklingsministerens flyreiser ført til utslipp av 18 tonn klimagasser på turen til Tonga, Fiji og Samoa og hjem igjen.

KLIMA-PRINS: Kronprins Haakon og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en landsby på Tonga som har blitt rammet av klimaendringene. I kampen for klimaet førte de til utslipp på 9 tonn klimagasser hver. Foto: Karen Setten / NTB scanpix
KLIMA-PRINS: Kronprins Haakon og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en landsby på Tonga som har blitt rammet av klimaendringene. I kampen for klimaet førte de til utslipp på 9 tonn klimagasser hver. Foto: Karen Setten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Totalt endte turen på 9.170 kilo klimagasser for kronprins Haakon og 9.007 kilo klimagasser for utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF), siden han ikke ble med til Samoa.

Turen til landene i Sør-Stillehavet er omtrent det en gjennomsnittlig nordmann slipper ut hvert år: 9,8 tonn klimagasser.

– Det er et paradoks, sier kronprins Haakon til NTB. Det samme sier utviklingsministeren og legger til:

– Det er et problem vi ikke har funnet alle svarene på.

Klimaavtrykk

NTB kjenner til Ulsteins reiserute til Tonga og Fiji og har tatt utgangspunkt i den for å regne ut klimagassutslippene også til kronprinsen. Slottet ønsker av sikkerhetsmessige årsaker ikke å oppgi kronprinsens reiserute. Ruten fra Norge til første stopp Tonga var via København, Hongkong og Auckland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer