Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsens kyr fikk dispensasjon

I dag morges kvart over sju forsvant strømmen for tusen husstander i Asker. Kronprinsparets bolig og kyrne ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag morges forsvant strømmen på Brønnøya, i Semsområdet og i Sandvika. På grunn av den pågående streiken i EL og IT Forbundet tok det litt tid før feilen ble rettet.

- Strømmen forsvant fra Skaugum kvart over syv i dag morges, sier Sven Gj. Gjeruldsen ved det kongelige slott til Dagbladet.no.

Strømmen forsvant rett etter at melkingen av kyrne var ferdig for morgenen. Flere bønder i området fryktet at strømbruddet vill skape problemer for foringen og melkingen i ettermidda.

Men utover formiddgaen ble det ordnet med dispensasjon fra streiken slik at kronprinsparets melkessprengte kyr og tusen husstander i Asker og Bærum fikk igjen strømmen ved 13-tiden. 

 
Etter det Dagbladet.no erfarer er kronprinsparet ikke hjemme for tiden.

Det var i går den halvannen uke lange streiken i i EL og IT Forbundet ble utvidet til å gjelde Bergen Kommunale Kraftselskap (BKK) og Hafslund.  1,4 millioner risikerer i ytterste konsekvens at strømmen ikke kommer tilbake dersom det oppstår en feil.  Hafslund, som står ansvarlig for strøm til blant annet Skaugum, har over 500.000 privatkunder.

Dispensasjon

-EL- og IT Forbundet har i formiddag innvilget dispensasjon for å få rettet opp feilen på Skaugum og nærområdet der. Det er mange gårdsbruk med dyr i området, blant annet på Skaugum, og det er hensynet til dyrenes helse som gjør at det er innvilget dispensasjon. sier informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund til Dagbladet.no.

FIKK DISPENSASJON:  Kronprinsparets bolig på Skaugum og melkesprengte kyr i fjøset har nå fått strømmen tilbake. Foto: Scanpix.
FIKK DISPENSASJON: Kronprinsparets bolig på Skaugum og melkesprengte kyr i fjøset har nå fått strømmen tilbake. Foto: Scanpix. Vis mer

Også Engerdal

På den andre dagen etter at streiken ble utvidet har også bønder i Engerdal i Hedmark fått store problemer på grunn av strømbrudd.

- Vi har 21 kyr som vi ikke har fått melket på morgenen. Og det er svært varmt i fjøset fordi ventilasjonsvifta har stoppet, sier bonde Guttorm Ås til NRK.

I ettermiddag har streikeledelsen gitt dispensasjon  så Guttorm Ås og andre i Engerdal får strømmen tilbake.

I alt 68 husstander har fått trøbbel med strømmen i Engerdal, og Eidsiva Energi har søkt streikeledelsen om dispensasjon til å sette i gang rettearbeider.

Butikkstopp i Oslo

I  formiddag ble om lag 10 forretninger i Storgata 1 i Oslo strømløse på grunn av en gravemaskin som ødela en kabel i gata.

- Dispensasjonssøknaden om å rette opp denne skaden er avslått, og forretn ingene blir strømløse inntil videre. Folks helse, dyrs vel og fare for at store verdier går tapt er dispensasjonsgrunner.  Tap av omsetning i forretninger er ikke definert som tap av store verdier, sier informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund til Dagbladet.no.

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix. Vis mer