FORSINKET: Flystreik i Danmark forsinker Sveriges kronprinsesse Victorias hjemreise på landets nasjonaldag fra besøket i Portugal. Her traff hun blant annet president Cavaco Silva i Lisboa. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
FORSINKET: Flystreik i Danmark forsinker Sveriges kronprinsesse Victorias hjemreise på landets nasjonaldag fra besøket i Portugal. Her traff hun blant annet president Cavaco Silva i Lisboa. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300Vis mer

Kronprinsesse Victoria forsinket av flystreik

Kronprinsesse Victoria av Sverige kommer forsinket hjem til lørdagens nasjonaldagsfeiring. Flyet hennes til Arlanda ble innstilt på grunn av streiken på Kastrup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at kronprinsessen må sitte i bil gjennom natten for å rekke feiringen i Stockholm, skriver Aftonbladet.

Årsaken er at bakkemannskapet på Københavns flyplass streiket brått fredag kveld. Victoria og hennes selskap hadde tatt seg til VIP-rommet før avgang fra Kastrup, men der ble det stopp.

- På grunn av flystreiken i København, der kronprinsessen har mellomlandet etter et offisielt besøk i Lisboa, er det blitt endrede reiseplaner. Kronprinsessen kommer til å reise i bil til Stockholm i natt, sa det svenske kongehusets informasjonssjef, Margareta Thorgren.

- Hun blir betydelig forsinket. Men vi har et svært pliktoppfyllende kongehus og en pliktoppfyllende kronprinsesse som tar seg til Stockholm for å gjennomføre nasjonaldagsfeiringen slik den var tenkt, legger hun til.

(NTB)