- SLÅ AV EN PRAT:  Kronprinsesse Mette Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave i forbindelse med Røde Kors' 150 års jubileum. Hun fikk også snakke med tidligere flyktning og nå frivillig i Røde Kors, Naghmeh Gorgin. Det ble mer enn "ingen kommentar". Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
- SLÅ AV EN PRAT: Kronprinsesse Mette Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave i forbindelse med Røde Kors' 150 års jubileum. Hun fikk også snakke med tidligere flyktning og nå frivillig i Røde Kors, Naghmeh Gorgin. Det ble mer enn "ingen kommentar". Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer

Kronprinsessen: - Jeg forstår at folk reagerer

- Saken om cruiset kom ut på en måte som ikke var god for oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marit fikk også spørsmål om kronprinsparets mye omtalte luksuscruise i Middelhavet i sommer, da hun onsdag mottok en rød samtalebenk i Slottsparken av 150-års jubilant Norges Røde Kors.

Flere har reagert på at Slottet ikke har villet opplyse om hvem som betalte for oppholdet på yachten.

Kronprinsesse sa onsdag at hun har forståelse for at det kommer negative reaksjoner, skriver Nettavisen.

- Jeg skjønner at det er noe folk reagerer på. Det kom ut på en måte som ikke var god for oss, det er helt klart, og jeg forstår at folk reagerer på det, sier kronprinsessen.

Tidligere denne måneden fikk kronprinsen spørsmål om cruiset.

- For oss var det en invitasjon fra en venn av oss. Vi var på besøk i noen dager. Det er så enkelt som det, sa kronprins Haakon, som nektet å si hvem denne vennen var.

400 benker
Kronprinsessens røde benk er en av 400 som skal plasseres ut rundt om i landet. Benkene, som symboliserer at Røde Kors er til stede lokalt, er også symboler på åpne møteplasser.

De blir plassert på synlige steder i lokalsamfunnet - på torg, i gågater, på togstasjoner og utenfor kjøpesentra.

- Vi gleder oss til å se benkene våre land og strand rundt - gjerne med gode samtalepartnere på, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid, til organisasjonens hjemmesider.

Kronprinsessen møtte Røde Kors-president Sven Mollekleiv og fikk en samtale på benken med Naghmeh Gorgin - en tidligere flyktning som nå bidrar som frivillig i Oslo Røde Kors.
Kronprinsessen vil la benken stå i Slottsparken, slik at også andre kan bruke den.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram