Kronprinsessen: - Jeg forstår at folk reagerer

- Saken om cruiset kom ut på en måte som ikke var god for oss.

- SLÅ AV EN PRAT:  Kronprinsesse Mette Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave i forbindelse med Røde Kors' 150 års jubileum. Hun fikk også snakke med tidligere flyktning og nå frivillig i Røde Kors, Naghmeh Gorgin. Det ble mer enn "ingen kommentar". Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
- SLÅ AV EN PRAT: Kronprinsesse Mette Marit fikk onsdag en rød samtalebenk i gave i forbindelse med Røde Kors' 150 års jubileum. Hun fikk også snakke med tidligere flyktning og nå frivillig i Røde Kors, Naghmeh Gorgin. Det ble mer enn "ingen kommentar". Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marit fikk også spørsmål om kronprinsparets mye omtalte luksuscruise i Middelhavet i sommer, da hun onsdag mottok en rød samtalebenk i Slottsparken av 150-års jubilant Norges Røde Kors.

Flere har reagert på at Slottet ikke har villet opplyse om hvem som betalte for oppholdet på yachten.

Kronprinsesse sa onsdag at hun har forståelse for at det kommer negative reaksjoner, skriver Nettavisen.

- Jeg skjønner at det er noe folk reagerer på. Det kom ut på en måte som ikke var god for oss, det er helt klart, og jeg forstår at folk reagerer på det, sier kronprinsessen.

Tidligere denne måneden fikk kronprinsen spørsmål om cruiset.

- For oss var det en invitasjon fra en venn av oss. Vi var på besøk i noen dager. Det er så enkelt som det, sa kronprins Haakon, som nektet å si hvem denne vennen var.

400 benker Kronprinsessens røde benk er en av 400 som skal plasseres ut rundt om i landet. Benkene, som symboliserer at Røde Kors er til stede lokalt, er også symboler på åpne møteplasser.

De blir plassert på synlige steder i lokalsamfunnet - på torg, i gågater, på togstasjoner og utenfor kjøpesentra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.