Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsparet avviser sikkerhetsrisiko i nytt brev

- Ekstremt sjeldent at kronprinsparet velger å uttale seg i brevs form på denne måten, sier ekspert.

KONGEFAMILIEN:
Dronning Sonja, kong Harald, Maud Angelica Behn, prinsesse Ingrid Alexandra, en noe vilter prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby,  kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon  på slottsbalkongen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONGEFAMILIEN: Dronning Sonja, kong Harald, Maud Angelica Behn, prinsesse Ingrid Alexandra, en noe vilter prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby, kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon på slottsbalkongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at VG onsdag skrev om manglende sikkerhetsrutiner rundt kongefamiliens bruk av sosiale medier, slår kronprinsparet tilbake i et brev de har sendt avisen.

Flere eksperter var i artikkelen kritisk til Slottet og Politiets sikkerhetstjenestes rutiner ved bruk av sosiale medier. Avisen pekte blant annet på bilder som kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby hadde lagt ut på sin Instagram-konto.

I det åpne brevet de sendte sjefredaktør Torry Pedersen onsdag, skriver kronprinsparet at Instagram-kontoen «vanskelig [kan] ses på som en sikkerhetsrisiko». De kaller også Avisens artikkel «spekulativ, overdimensjonert og uten vesentlig substans på bekostning av et barn på 15 år».

Det er ekstremt sjeldent at kronprinsparet velger å uttale seg i brevs form på denne måten, sier Wibecke Lie som i mange år var NTBs kongereporter.

- Så vidt meg bekjent har de ikke gått ut med et offentlig brev til pressen før. Det er kongehusets policy ikke å uttale seg utad. Reaksjonen er både sterk og svært uvanlig, sier hun.

Lie tror bakgrunnen for brevet er medietrykket 15 år gamle Marius Borg Høiby blir utsatt for.

BI-professor i ledelse, Petter Gottschalk, mener det er det emosjonelle foreldreparet som sender brev, ikke det profesjonelle kronprinsparet. Han mener saken illustrerer den manglende sikkerhetskulturen i Norge:

- Det virker som om kronprinsparet ikke har skjønt Gjørv-kommisjonens rapport. De forsvarer det med at «sånn har vi har alltid gjort det». Det samme sa politiet etter 22. juli.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media