Kronprinsparet drar på to måneders dannelsesreise med barna

Ber om å få være i fred.

 UT I VERDEN : Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil ta ut barne fra skolen og reise på en to måneders vinterferie. De vil at barna skal se verden fra nye synsvinkler. Her er kronsprinsparet på sin nylig avlagte tur til New York. Foto: Foto: Pontus Höök / SCANPIX.
UT I VERDEN : Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil ta ut barne fra skolen og reise på en to måneders vinterferie. De vil at barna skal se verden fra nye synsvinkler. Her er kronsprinsparet på sin nylig avlagte tur til New York. Foto: Foto: Pontus Höök / SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet tar i vinter barna ut av skolen i to måneder for å dra til utlandet på vinterferie, og ber om å få være i fred.

Kronprins Haakon kaller turen for en «dannelsesreise».

Vise verden
- Vi ønsker å reise og bruke tid sammen som en familie, og vi håper å vise barna våre litt av verden - at det finnes mange kulturer og mange måter å leve på, sier kronprins Haakon til NRK.

Han vil ikke si hvor familien skal reise, men sier turen passer godt i rolige vintermåneder.

- Reisen er lagt til november, desember og januar fordi dette er måneder med mindre offentlige representasjonsoppgaver, sier kronprins Haakon.

Turen er klarert med kongeparet.

Får undervisningsopplegg
Prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby blir på grunn av dannelsesreisen tatt ut av skolen i to måneder. De får i samarbeid med skolen et undervisningsopplegg som skal brukes under ferien.

Det forteller kronprinsessen, som 27. september gjenopptok sine studier ved Handelshøyskolen BI. Siste samling på hennes studier finner sted 12. november. Deretter fortsetter studiene 18. januar.

Privat reise
Kronprinsparet understreker at dette er en privat reise som de betaler privat. De ber om å få være i fred.

- Vi vil at dette skal være en privat tur med barna våre, hvor vi kan oppleve ting uten å bli forstyrret, sier kronprinsessen.

(NTB)