SKAPER KONTROVERS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønsker å inngå en leieavtale av Vogts villa på Dvergsøya rett utenfor for Kristiansand sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SKAPER KONTROVERS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ønsker å inngå en leieavtale av Vogts villa på Dvergsøya rett utenfor for Kristiansand sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Kronprinsparet i strandsonestrid

Skal leie villa på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det vekker lokale reaksjoner at deler av strandsonen blir stengt for offentligheten fordi kronprinsparet skal leie en villa på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

Det lokale SV-laget vil anke fylkesmannens avgjørelse til Miljøverndepartementet. Men miljøvernminister og SV-er Erik Solheim sier at han tror folk flest i Norge har forståelse for at de samme regler ikke kan gjelde for kronprinsparet som for alle andre.

- Vi andre er vanligvis ikke plaget av folk som ligger i buskene og prøver å ta bilde av oss, sier Solheim til NRK.

Kronprinsparets leie på Dvergsøya inkluderer både en villa, to båtplasser og et område på 22 mål, som blir sperret av og gjort utilgjengelig for befolkningen. I dag er hele øya tilgjengelig for allmennheten.

- Vi er imot at allmennheten skal stenges ute fra skjærgården. Det blir helt feil når kommunen først har gått til innkjøp av området nettopp for at allmennheten skal få adgang, og så stenges vi ute, sier Harald Hageland i SV i Kristiansand.

Han sier at dersom det er mulig med en anke, vil det bli gjort. Det er startet en lokal Facebook-gruppe som går mot avsperring av friområdet.

(NTB)

VIL LEIE HUS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VIL LEIE HUS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer