Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kronprinsparet takket for pressepris

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen kan definere mennesket. Hver enkelt har sitt egenverd, uansett religion eller hudfarge. Det er særlig viktig å vektlegge i disse dager, sa kronprins Haakon da han på vegne av kronprinsparet mottok Stortingets presselosjes toleransepris.

- Det er særlig hyggelig for oss å få en slik pris sammen, sa kronprins Haakon.

Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen delte ut prisen på vegne av toleransepriskomiteen, som også består av NRK-journalist Ingolf Håkon Teigene og frilansjournalist Ottar Julsrud.

- Noen vil kanskje mene at det er på høy tid at journalister gir de kongelige en pris for å måtte tolerere vår oppmerksomhet, og kanskje at det særlig er på sin plass at den overrekkes av en Dagbladet-redaktør. Men det er altså ikke derfor vi i presselosjen har valgt å gi kronprinsparet årets toleransepris, sa Simonsen ved overrekkelsen.

Prisen ble opprettet etter en donasjon fra tidligere stortingspresident Jo Benkow. Prisen består av en tegning av Inge Grødum samt 10.000 kroner, som i år går til Kronprinsparets humanitære fond.

(NTB)

TOLERANTE:</B> Kronprinsparet møtte opp på Stortinget for å få toleranseprisen fra de politiske journalistene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media