Kronprinsparets fond:

- Kronprinsparet tråkket inn i en veldig betent politisk debatt

Ap og SV reagerer på at Kronprinsparets fond har støttet private selskaper som selger produkter til grunnskoler. Men Frp støtter kronprinsparet.

STORTINGET OG SLOTTET: Medlem av utdanningskomiteen Torstein Tvedt Solberg (Ap) mener kronprinsparet tråkket inn i en opphetet debatt om kommersielle krefters plass i norsk skole, ved å støtte og markedsføre slike selskaper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORTINGET OG SLOTTET: Medlem av utdanningskomiteen Torstein Tvedt Solberg (Ap) mener kronprinsparet tråkket inn i en opphetet debatt om kommersielle krefters plass i norsk skole, ved å støtte og markedsføre slike selskaper. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kronprinsparets fond har gitt over fem millioner kroner i støtte til aksjeselskaper som selger aktiviteteter og undervisningstjenester til grunnskoler. Både Utdanningsforbundet og Skolederforbundet er kritiske til fondets rolle.

Nå får de følge av politikere på Stortinget.

- Kronprinsparet tråkket inn i en veldig betent politisk debatt om kommersielle aktører i skolene våre, når de markedsfører noen konkrete kommersielle aktører inn mot grunnskolen, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg (Ap) til Dagbladet.

- Og det bør de være forsiktige med, sier Solberg, som sitter i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

I slutten av oktober skrev Dagbladet om hvordan fondet hemmeligholder giverne av totalt 8,6 millioner kroner. Fondet har også fått penger av bedrifter som kronprinsparet kastet glans over med andre offisielle besøk. To kommersielle aktører opplyste at pengegaver til fondet ble gitt fordi at kongelige stilte opp hos dem. Både fagfolk og politikere var kritiske til praksisen.

Nå er det bruken av de innsamlede pengene som vekker oppsikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer