Kronprinsparets «hemmelighet» sprakk

Uten et smil kom kronprinsparet og Marius ut av leiligheten sin i Earl's Court onsdag formiddag. Paret så ut til å være tydelig skuffet over at det allerede er kjent hvor de bor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hadde sett fram til å bo i fred på «hemmelig» adresse under oppholdet i London. At adressen ble avslørt allerede på deres andre dag i storbyen, er sikkert en strek i regningen.

Antakelig er det to store flyttebiler som sto parkert utenfor den fasjonable bygningen i Bramham Gardens 28 tirsdag og onsdag som er skyld i at adressen ble kjent. Men det var bare en tilfeldighet, for flyttelasset var ikke til det norske paret, men til naboen, Lord Eden, som flyttet inn i etasjen under.

Barnevennlig strøk

Området der kronprins Haakon og hans lille familie har slått seg ned, er både barnevennlig og fredelig. Huset ligger i en liten sidegate inn fra Earl's Court Road. Gaten har store skyggefulle trær og en praktfull privat park med lekeplass som beboerne i området har felles. Parken er inngjerdet og hver beboer har sin egen nøkkel.

I parken, som er svært godt vedlikeholdt, kan Marius leke og treffe jevnaldrende om ettermiddagen etter skoletid.

Femåringen Edward, som bor i huset bak kronprinsfamilien, er en av dem som ser fram til å få en ny lekekamerat.

Earl's Court er også i umiddelbar nærhet av noen av Londons mest fasjonable handlegater og restaurantstrøk.

Toppleilighet

Kronprinsparets leilighet ligger i øverste etasje i huset, og er den eneste leiligheten som også har egen inngang fra baksiden av bygningen. Til sammen er det 20 leiligheter i huset, og de norske sikkerhetsfolkene som følger kronprinsparet har også leid en leilighet i samme oppgang.

Ifølge eiendomsmeklere i London er vanlig husleie i dette strøket mellom 40.000 og 70.000 kroner i måneden, alt etter hvor mange soverom leiligheten har.

De røde viktorianske murhusene i Bramham Gardens er bygget for over hundre år siden. Av antikvariske årsaker er det strenge regler for endringer av fasadene, blant annet er det ikke lov til å sette opp parabolantenner, forteller en nabo til NTB.

Han kan også fortelle at både Madonna og Margaret Thatcher har vært og sett på leiligheter i strøket, uten å flytte inn. - Men Twiggy bor her, opplyser en annen nabo.

Skal man dømme etter bilparken langs husrekkene er det mange velstående personer som bor i Bramham Gardens. Det er reserverte parkeringsplasser for beboerne, og kronprinsens DK-registrerte BMW sto onsdag parkert på baksiden av bygningen.

Madrasser fra IKEA

Mens det tallrike pressekorpset ventet tålmodig på at kronprinsparet skulle vise seg utenfor huset, bar flyttefolkene seg skakke på antikviteter opp trappene til fjerde etasje til Lord Eden. Og de tingene som ikke passet i lordens leilighet, måtte de bære ned igjen.

Til det norske kronprinsparet og deres følge kom det også et flyttelass, men det var bare madrasser fra IKEA.

NTB

MISFORNØYD: Kronprinsparet var ikke påfallende begeistret for presseoppbudet utenfor deres nye leilighet i Earl's Court i London.
INN MED FLYTTELASSET: Madrassen fra Ikea var den store beholdningen i kronprinsparets flyttelass.