Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krøp for Hagen

- Du skal ikke gi Fremskrittspartiet og Høyre ansvar for saker de er imot, men har stemt for for å unngå regjeringskrise. Dette befalte Frp-formann Carl I. Hagen statsminister Kjell Magne Bondevik i går. Fra Stortingets talerstol lovet Bondevik å adlyde Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I realiteten får Hagen nå lov til å diktere hvor langt regjeringspartiene kan gå i polemikk mot budsjettkameratene Frp og Høyre i valgkampen. Hagen gjør det klart at dersom han skal inngå en budsjettavtale med regjeringen til høsten, skal han sikre seg skriftlig mot slik utidig kritikk.

- Ja, da må vi ha en passus som sier noe om atferden. Vi kan ikke godta at regjeringen gjør oss ansvarlige for saker der vi er dypt uenige, men stemmer for subsidiært for å unngå en regjeringskrise, sier Hagen.

Bondevik terget på seg budsjettkameratene da han minnet opp at Høyre og Frp hadde stemt for COæ-2å-avgiften.

Hagen tente på alle pluggene og sa slike uttalelser gjør at han mister lysten på liknende avtaler en gang til. H-leder Jan Petersen sa han nesten angret på han hadde reddet regjeringen.

Dermed la Bondevik seg flat: - Jeg er fullstendig klar over at dere ga en subsidiær støtte til økt COæ-2å-avgift, og skal ikke strekke støtten lenger enn det er grunnlag for, forsikret han.

- Vi fikk demonstrert at vi har et flertall i Stortinget som ikke tar anvar for det de har vedtatt. Det er ganske sterkt. Det var en krypende atferd Bondevik viste, sier Ap's nestleder Hill-Martha Solberg.

Det var en krypende atferd Bondevik visteHill-Martha Solberg (A)