- Kroppen min brant innvendig

Den forgiftede bagasjesjaueren på Gardermoen fryktet for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg har hatt bedre dager, sier den rystede bagasjesjaueren til Dagbladet.no. I går ettermiddag ble han kjørt i all hast til den lokale legevakten på Jessheim.

Politiet har mistenkt tre kolleger for å helle gift i Cola-flasken hans i arbeidstiden. Etter å ha drukket halve flasken reagerte kroppen kraftig.

- Jeg fikk synsfortyrrelser og ble nummen i kroppen, sier mannen.

Han jobbet fredag for bagagsjehåndetringsfirmaet Northport på Gardermoen flyplass. Av hensyn til omstendighetene ønsker mannen å være anonym.

Etter hvert kastet han opp mye av brusen han hadde drukket.

- Kroppen min brant innvendig, da skjønte jeg at noe var galt sier han.

Innholdet i flasken er sendt til Kripos for analyse.

- Ikke pågrepet

BAGASJEHÅNDTERING: En talsmann for Northport mener at stueren drakk den forgiftede brusen mens arbeidet pågikk ved disse bagasjebåndene på Oslo Lufthavn. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
BAGASJEHÅNDTERING: En talsmann for Northport mener at stueren drakk den forgiftede brusen mens arbeidet pågikk ved disse bagasjebåndene på Oslo Lufthavn. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

Fredag var første dagen med påske-rush. Det var mye bagasje å ta hånd om for ham og kollegene. Selv mener mannen at de tre kollegene må ha forgiftet brusen mens arbeidet pågikk. Han forteller at det har vært konflikter på arbeidsplassen rundt fordeling av oppgaver og ansvar.

- Men jeg tenkte jo aldri at noen ville meg så vondt, sier han.

De tre ansatte politiet har mistenkt i saken er ennå ikke pågrepet på grunn av kapasitetsproblemer.

- Det var en kraftig parfymelukt i flasken og vi ser på dette som en forgiftningssak. De tre mistenkte er i det samme arbeidsmiljøet som vedkommende som endte på sykehus, sier vaktleder Knut Bjarne Tajet ved Gardemoen politistasjon til Dagbladet.no.

Det er ikke klart om væsken er smuglet forbi sikkerthetssjekken, eller om den stammer fra flyplassområdet.

- Gikk ned for telling

Natt til lørdag var mannen til pumping og kontroll på Akershus universitetssykehus. Han ble utskrevet lørdag formiddag, men er fremdeles preget av hendelsen. Familien tok i mot ham da han skulle hjem.

- Han har hatt et helvete. Det er en spesiell følelese å snakke med en som er livredd og holder på å stryke med. Da dette skjedde fredag ettermiddag gikk han rett ned for telling, sier broren til fornærmede i saken til Dagbladet.no.

Broren frykter at giften er smuglet inn gjennom sikkerhetssjekken på flyplassen og at dette avslører svakheter i sikkerhetsrutinene.

- Vi vet enda ikke hvor mye som er tatt opp i kroppen hans, men vi er glade for at det har gått så bra, sier han.

Ledelsen ved Oslo Lufthavn kjenner til saken.

- Jeg kjenner historien og kan bekrefte at det har vært en situasjon. Når det gjelder saken forøvrig, må jeg henvise til politiet, sier informasjonssjef Jo Kobro i Oslo Lufthavn.

- Godt arbeidsmiljø

Fungerende leder i vikarbyrået Proffice, som formidlet joben hos Northport til mannen, mener arbeidsmiljøet er godt.

- Vi er alle opptatt av å finne ut hva som har skjedd. Det er et veldig godt arbeidsmiljø her, meg bekjent. Så vi er overrasket over det som har hendt, sier Anders Frydelund til Dagbladet.no.

Han vil ikke spekulere i  hvem som står bak det som politiet omtaler som en «forgiftningssak», men bekrefter at man må ha adgangskort for å komme inn til området der mannen arbeidet.

BEKREFTER: Informasjonssjef Jo Kobro i Oslo Lufthavn bekrefter at ledelsen på Gardermoen kjenner til saken.