Kropper fløy gjennom lufta

Folk sto i kø på flyplassen da en bombe plutselig eksploderte i en ryggsekk. Menneskene i køen ble kastet gjennom lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmennene bak bomben på ferieøya Mindanao kan ha tilknytning til Al-Qaida. Flere land har nylig advart sine innbyggere mot å reise til Mindanao.

Et fly skulle lande på flyplassen i Davao rett etter at bomben gikk av. Bomben var så kraftig at minst 19 mennesker ble drept av skadene de fikk. Blant de døde er to barn.

- Det var en svært svært kraftig eksplosjon. Jeg så kropper fly gjennom luften, sier Terry Labado, som er ansatt på flyplassen. Hun var inne i terminalen da hun hørte smellet.

- Vi sprang ut for å se hvor eksplosjonen hadde skjedd. Vi så mange døde.

Ville drepe flere

Rundt 100 flypassasjerer ble skadet, mange av dem alvorlig, da bomben gikk av midt i folkemengden. Dødstallene kan stige. Bildene fra stedet der køen sto, viser metallbiter spredt over et stort område.

Amerikanske Barbara Stevens (33), som var nybakt mamma, ble skadet. Det ble også den lille sønnen hennes på ni måneder, Nathan. En tredje amerikaner skal også være blant de sårede.

Kort tid etter at bomben sprang på flyplassen, opplevde Davao nok en eksplosjonen, denne gangen på bussterminalen. Byen ligger rundt 100 mil sør for Manila, som er hovedstaden på Filippinene. To mennesker ble skadd i denne eksplosjonen.

Alle fly til og fra Davao er kansellert.

Vil ha egen stat

Ingen har tatt ansvaret for de blodige drapene, men flere ekstreme muslimske grupper kjemper mot myndighetene på Filippinene. Noen av disse gruppene har mange ganger kidnappet og drept vestlige turister.

Militæret har lagt skylda for flere angrep i området på Moro Islamic Liberation Front (MILF), som tidligere i år sprengte en bombe ved en annen flyplass på samme del av Filippinene. MILF kjemper for en egen islamsk stat sør på Filippinene.

Ledere i MILF skal ha nær kontakt med viktige personer i Al-Qaida. Organisasjonene skal ha planlagt terrorangrep sammen.

DREPT:</B> Bomben gikk av midt i en tett menneskemengde som sto i kø på flyplassen.
MANGE OFRE:</B> Flere barn er blant de drepte. En ni måneder gammel baby er det yngste offeret for terroren.