Kroppsbyggere møtt av politiet - 21 siktet for dop

- Må røyke hasj for å sove. Blir urolig av kroppsbyggerdop.

INTERNASJONAL SPORT: Her en deltaker i det søramerikanske mesterskapet i bodybuilding i Medellin i Columbia i februar i år. Konkurransen har navnet Mr. Olympia Amateur. Illustrasjonsfoto: Freddy Builes, Reuters/NTB Scanpix.
INTERNASJONAL SPORT: Her en deltaker i det søramerikanske mesterskapet i bodybuilding i Medellin i Columbia i februar i år. Konkurransen har navnet Mr. Olympia Amateur. Illustrasjonsfoto: Freddy Builes, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I alt 21 av deltakerne i det landsomfattende kroppsbyggerstevnet Sandefjord Open er siktet for brudd på legemiddelloven før konkurransen startet i Hjertnes kulturhus i formiddag.

En av deltakerne fortalte uoppfordret at han hadde røykt hasj for å sove. Han forklarte at han ble urolig i kroppen og hadde søvnproblemer på grunn av dop han brukte i forbindelse med kroppsbygging.

I en lenge planlagt aksjon vinket sivilkledd politi 21 av de 270 påmeldte deltakerne til side for urinprøve da de skulle registrere seg i går for det som på fagspråket heter bodybuilding- og fitnesstevne, melder Sandefjords Blad.

- De fleste navnene hadde vi på en liste etter tips og undersøkelser av treningsmiljøer de tilhører. I tillegg plukket våre trente tjenestefolk i tillegg ut tre-fire deltakere med tegn og symptomer på bruk av ulovlige stoffer. Aksjonens formål har vært å sjekke for stoffer som er ulovlige etter norsk lov og som i hovedsak sorterer under anabole steroider. Vi hadde grunnlag for å sjekke mange flere, blant annet for ulovlige veksthormoner, sier politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer