NATADOLA: Flere kroppsdeler har blitt skylt i land på en populær strand på Fiji. Politiet slår fast at de stammer fra et russisk ektepar som har vært savnet i over to uker. Foto: Google Maps
NATADOLA: Flere kroppsdeler har blitt skylt i land på en populær strand på Fiji. Politiet slår fast at de stammer fra et russisk ektepar som har vært savnet i over to uker. Foto: Google MapsVis mer

Kroppsdeler fortsetter å flyte i land på «en av verdens vakreste strender». Myndighetene vil holde det hele hemmelig

- Det er et stort mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natadola Beach på Fiji blir ofte nevnt når verdens vakreste strender skal listes opp, men i den siste tiden har det blitt gjort flere grufulle oppdagelser her.

I juni ble det funnet to par menneskeføtter på den populære turistattraksjonen, og denne uka fant et ektepar fra New Zealand et avkappet menneskehode flytende i vannet bare noen meter fra land. Det skriver den engelske avisa The Guardian.

Politiet har ifølge avisa allerede bekreftet at kroppsdelene stammer fra et russisk par som flyttet til øya i 2011. De to ble meldt savnet den 16. juni.

- Han ville gi deg alt

En venn av mannen, som tidligere var pilot i det russiske militæret, forteller at den avdøde Yuriy Shipulin var en snill fyr - på grensen til det naive.

- Han ville gi deg alt, og han stolte for mye på folk. Han ble lurt flere ganger av mennesker uten skrupler. Han hadde så lyst til å finne paradis at han ikke innså at det han fant var råttent, forteller vennen som er navngitt som «Maxim».

- Det er et stort mysterium for oss hva som har skjedd. Den som har gjort dette må ha vært gal, sier Shafia Hassan, en annen bekjent av ekteparet.

Paret ble meldt savnet av Andrew Luzanenko, en forretningspartner til den avdøde Shipulin. Det er så langt ingenting som tyder på at han hadde noe med forsvinningen å gjøre.

Bilen deres ble funnet ulåst med nøklene i tenningen like ved den populære stranda fem dager senere. Så begynte kroppsdelene å dukke opp.

Legger lokk på saken

Natadola er populær blant både turister og den lokale befolkningen, og det ligger to store hoteller like i nærheten. Mange klør seg i hodet over at stranda fortsatt er åpen.

- Vi har spurt politiet en rekke ganger om hvorfor de ikke har stengt stranda. Det er her kroppsdelene dukker opp. Det er et sjokkerende drap, og vi er ikke vant til slikt her. Folk er redde for at vedkommende som gjorde dette fortsatt er på frifot, sier Repeka Nasiko, en journalist i den lokale avisa Fijan Times.

Og Nasiko har helt rett, drap er sjelden vare på den populære ferieøya. Turister er derimot både vanlig og utrolig viktig. Turisme står for 30 prosent av landets brutto nasjonalprodukt, og i dag gikk myndighetene ut og ba folk avstå fra å diskutere saken i offentlighet av frykt for at færre vil reise dit.

- Jeg vil be alle om å avstå fra å spekulere eller spre rykter som saken, da det bare bidrar til å spre frykt. Slik spekulasjon kan tegne et negativt bilde av hva som skjer på Fiji, heter det i uttalelsen.