USA:

Kroppsvæske kom ut feil åpning

33-åringen ante ikke hva som hadde foregått i kroppen hans i to år.

ÅPNING: Pilen markerer hvor pasienten hadde en åpning som han ikke burde ha hatt. Foto: Cureus
ÅPNING: Pilen markerer hvor pasienten hadde en åpning som han ikke burde ha hatt. Foto: Cureus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Et merkelig tilfelle av rektal ejakulasjon.»

Det kaller legene som behandlet et svært oppsiktsvekkende tilfelle: en 33 år gammel amerikansk mann som i fem dager hadde hatt store smerter i testiklene og oppsøkte hjelp.

Det skulle vise seg at mannen i to år hadde urinert avføring og sendt det legene beskriver som en «betydelig mengde» urin og sæd, ut i endetarmen.

Den høyst uvanlige tilstanden er beskrevet i det medisinske fagbladet Cureus.

Full åpning

Frank L. Ventura, Christopher M. Nguyen, Alexander Dang, Michelle Baliss og Lindsay K. Sonstein ved University of Texas Medical Branch skriver at videre undersøkelser viste at mannen hadde en infeksjon i urinrøret.

En rektal undersøkelse viste at det var problemer med mannens rektalvegg.

En CT-undersøkelse viste at han hadde en fistel, altså en åpen kanal, mellom urinrøret og endetarmen.

Fistelen gjorde at mannens kroppsvæsker og avføring passerte mellom urinrøret og endetarmen, og at dette var årsaken til at urin og avføring kom ut i feil kroppsåpninger.

PASSASJE: Pilen viser hvor kroppsvæskene passerte. Foto: Cureus
PASSASJE: Pilen viser hvor kroppsvæskene passerte. Foto: Cureus Vis mer

Skadet i overdose-koma

Videre undersøkelser viste at mannen for to år siden hadde ligget i koma i tre uker etter å ha tatt en overdose kokain og fensyklidin.

Han fikk da et såkalt Foley-kateter, og det skal ha vært da skaden mellom urinrøret og endetarmen oppsto.

- Gjentatt cystouretrografi fikk bort fistelen, skriver legene, og forteller at mannen ble helt frisk igjen etter noen måneder.

HANDLETUR: Kvinnen skal bare sette handlevognen tilbake når en mann stikker henne med sprøyte. Video: Anne Arundel County Police, Maryland. Vis mer

Legene konkluderer med at Foley-katetre er viktige i helsevesenet, men at leger må passe på potensielle - og sjeldne - komplikasjoner som kan oppstå etterpå.

- Denne saken setter ikke bare fokus på en sjelden komplikasjon etter kateterbruk, men understreker også viktigheten av helsepersonellets fokus når man bruker tilsynelatende enkle behandlinger, som Foley-katetre, skriver de.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer