Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kroppsvisitert før skoletur

SKI/HEMSEDAL (Dagbladet): Da elevene fra Drømtorp videregående skole gikk om bord i bussen til Hemsedal i går, ble alle kroppsvisitert. Store mengder alkohol ble beslaglagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har fått interessante tips

Skandinaviske skireiser fortsetter å arrangere sine omdiskuterte alpinturer for ungdom, men har innført strenge sikkerhetstiltak.

Sikkerhetstiltakene er innført etter at 16 år gamle Jonas Fredbo forsvant i Hemsedal sist helg. Ingen vet hvor det er blitt av gutten, som reiste på såkalt alpintur i regi av selskapet Skandinaviske skireiser. Selskapet har fått kritikk fra flere hold for at de i helga arrangerer ny tur til alpinstedet - med betydelig innskjerpet regelverk.

- Vi har innskjerpet reglene. Turen er alkoholfri, og vi sjekker all bagasje når ungdommene går på bussen. I tillegg blir ungdommene kroppsvisitert, og vaktholdet på stedet er styrket. Vi finner oss ikke i bråk, sier daglig leder Jan Ødegård i Skandinaviske skireiser.

Beslagla alkohol

For elevene fra Drømtorp videregående skole kom innskjerpingen som lyn fra klar himmel da de feststemte gikk om bord i bussen til Hemsedal. Politistudentene som sto for vaktholdet, kalte alle elevene ut av bussen, og bagasjen ble nøye gjennomgått. Heller ikke de av elevene som var over 18 år unnslapp kontrollen - en kontroll som avslørte at det ikke bare var ski og snøkledde bakker som lokket ungdommene til Hemsedal. Øl, vin og sprit på brusflasker ble beslaglagt.

- Dette går ikke an. Vi er 18 år, mente en av ungdommene.

Selskapet Skandinaviske skireiser har siden 1994 opparbeidet seg et frynsete rykte som arrangør av alpinturer. I januar reagerte ordfører og lensmann i Oppdal etter ei helg preget av vold, spetakkel og flatfyll. I november i fjor gikk åtte rektorer ved skoler i Rogaland ut og advarte foreldre mot selskapets turer til Hovden. Rektorene karakteriserte det som reine fylleturer. Også etter disse oppslagene lovet Skandinaviske skireiser bot og bedring.

- Positivt i år

- Det har nå vært et eierskifte i selskapet, og vi har innskjerpet reglementet betraktelig. Vi har allerede arrangert den første turen til Oppdal denne sesongen med positivt resultat, sier Ødegård.

- Men det er tydelig at slike turer ikke bare handler om å stå på ski?

- Det som er synd, er at de som ikke er interessert i alpint ødelegger for alle andre. I tillegg er det et problem at det kommer mange ungdommer til som ikke reiser organisert. Disse har vi ingen myndighet over, men de kommer ikke inn på våre bosteder eller arrangementer, sier Ødegård.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!