KRUSIFIKS: Dette er en levende versjon av krusifikset, hentet fra en Jesus-forestilling i Sydney i sommer. En sogneprest i Sør-England mener selve symbolet på kristendommen er for sterktv for barn. Foto: AP Photo/Rick Rycroft
KRUSIFIKS: Dette er en levende versjon av krusifikset, hentet fra en Jesus-forestilling i Sydney i sommer. En sogneprest i Sør-England mener selve symbolet på kristendommen er for sterktv for barn. Foto: AP Photo/Rick RycroftVis mer

Krusifiks for sterkt for barna?

Sogneprest Ewen Scouter har tatt ned krusifikset fra veggen i kirken i Horsham i Sør-England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogneprest Ewen Scouter har tatt ned krusifikset fra veggen i kirken i Horsham i Sør-England. Framstillingen av korsfestelsen av Jesus er for brutal for barna i menigheten, mener han.

I stedet for krusifikset har Scouter hengt opp et enkelt stålkors uten Jesus-figur, skrev London-avisen Daily Telegraph onsdag. Men mange medlemmer av menigheten i Horsham er opprørt over sogneprestens opptreden.

De mener krusifikset var i samsvar med kristen tradisjon. En ikke navngitt kirkegjenger sier at det neste blir vel at de harde trebenkene i kirken byttes ut med myke sofaer, og salmebøkene med bærbare datamaskiner.

(NTB)