Krydder i snøen

De synger som dem, danser som dem, men er ikke the Spice Girls. De er fem engelske jenter som lever av å reise verden rundt og opptre som sine idoler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg digget dem ikke først, men hadde lyst til å opptre. Så jeg gikk på opptaksprøven når de søkte etter noen som kunne etterlikne dem. Nå elsker jeg Spice Girls, sier Sarah Carroll (19), som er Scary Spice. Også blant disse jentene er det Scary som prater høyest og ivrigst. Hun forteller at de har reist verden rundt og sunget i nattklubber og kjøpesentre.

Men værforholdene i Tromsø er ikke de beste for en krydderjente i sceneantrekk.

- Jeg fryser meg i hjel og holdt på å falle ned fra scenen, sier «Ginger», Gemma Townsend.

Jentene hadde ikke hjerte til å sparke Ginger da Geri Halliwell forlot Spice Girls, og det er da også hun som likner mest på originalen. Det er også hun som vekker mest oppsikt der hun sprader rundt i turkise hot-pants og matchende glitterstøvletter i snøen.

- Hvor lenge kan dere holde på med dette?

- Vi har nok noen år å gå på siden vi, nei, de kommer ut med ny plate snart, sier Ginger.

Kopigruppa er svært kjent i England, der de er blitt kåret til de beste kopiene. Originalene har de likevel aldri fått noen tilbakemelding fra.

- De vet om oss, sier «Baby Spice», Lianne Hundt - før Scary skifter tema.

- Vi får se hele verden og har det veldig gøy, men det er klart vi ønsker å opptre som oss selv seinere, sier hun.

...MEN ER DET IKKE... neida; overtalligheten i forhold til orginalene avslører krydder-kopiene. De hadde ikke hjerte til å sparke Ginger!