Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kryddergutten

navn: BKjell Arve Husby Alder: 44 Yrke: Trener - på trygd

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå gjelder det å holde kjeft, er dagens parole i den bitre feiden som kalles «Husby-saken». Kjendisadvokatene Morten Kjensli og Edmund Asbøll er lei av at de forlikte klientene skravler til pressen i utide. Eventuelle voldtektsforsøk i friidrettsmiljøet på Oppdal hører historien til. Kjell Arve Husby har opptrådt uriktig som trener - og ferdig med det.

Men ferdig med det er han likevel ikke. Etter at han er kvitt problemet med friidrettsjentene, forbereder Kjell Arve Husby det interessante oppgjøret med Vebjørn Rodal, OL-mesteren som ga gulltreneren sparken da beskyldningene om uriktig oppførsel kom for en dag.

Det gir oss anledning til å hente en av fjorårets mest mislykte bokutgivelser fram fra den innerste hylla i kjellerboden. «Kryddergutane» het verket, ført i pennen av Kjell Arve Husby, og gjennomlest av Vebjørn Rodal, med begges navn på tittelbladet. Før humorboka var på plass i bokhandelen, var forfatterne bitre uvenner.

«Noen ser på oss som salt og pepar, andre som velsmakende urter som set den siste spissen på en gourmet-rett,» heter det i forordet. Forfatterne serverer også oppskriften på suksess: 95 prosent slit og fem prosent artighet. I en optimistisk pressemelding skrev forlaget: «I boka blir samarbeidet mellom Rodal og Husby skildra på ein humørfylt og varm måte, og tonen er gjennomført positiv. Kryddergutane syner kor stimulerande humor kan vere i arbeidet med å nå eit idrettsnivå i verdsklasse.»

Kan det være humorens fallitt at det gikk som det gikk for Team Rodal? Det er litt tidlig å trekke den konklusjonen, vi får se om det blir rettssak først. Dessuten fins det som kjent humor, og så fins det humor. En del av innholdet i «Kryddergutane» egner seg ikke engang på trykk i denne avisa. For å gi et lite bilde av hva The Spice Boys fra Sør-Trøndelag har holdt på med i mange ledige stunder, tar vi likevel med historia «Partnerbytte», en av flere som er utstyrt med advarselen «NB: aldersgrense 18 år», og leses på egen risiko:

«Eit ektepar hadde byrja å gå lei kvarandre. Dei vart samde om å prøve partnerbytte. Dei fekk kontakt med eit anna par, og ordna seg til på kvart sitt rom. Da dei hadde halde på ei stund, seier den eie kjerringa: - Ja, no lurer eg på korleis karane har det.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media