Krydret med arsenikk

Til sammen 70 naboer ble invitert på middag til Mayumi Hayashi (40). Fire naboer døde av forgiftning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboene ble invitert på middag og currygryte. Men de som tok for seg av middagen, fikk betale dyrt: Fire personer døde av forgiftning. 63 ble syke, skriver Aftonbladet.

Det dødelige festmåltidet fant sted i Wakayama vest for Tokyo i Japan. I retten nekter Hayashi for at hun hadde arsenikk i gryteretten, slik aktor hevder.

Politiet mangler bevis på hva som faktisk skjedde under middagen. Men i et skur fant politiet en sekk med 47 kilo arsenikk som hadde blitt til overs etter at ektemannens skadedyrfirma hadde gått konkurs. Den samme giften ble funnet i gryteretten.

Den store nabomiddagen er ikke det eneste måltidet som har gjort folk syke: Ved flere anledninger har hun servert currygryte til venner - som hun har tatt ut livsforsikring på. Alle har blitt syke etter måltidene. Flere ganger har hun besøkt ofrene på sykehus med hjemmelaget mat.

Politiet tror at ektemannen Kenji egentlig skulle ha vært et av ofrene. 56-åringen har store mengder arsenikk i kroppen. Han forsvarer likevel kona:

- Hun er en varmhjertet mor og hjemmeværende hustru, sier han.

Den 40 år gamle drapstiltalte kvinnen sier at hun er uskyldig. Hvis hun blir funnet skyldig, risikerer hun å bli hengt.

GIFTIG:</B> Mayumi Hayashi (37) og ektemannen Kenji (53) i 1998. Hayashi nekter for at hun prøvde å forgifte hele nabolaget. Ekteparet er tidligere arrestert for forsikringssvindel.