Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kryper ikke for loven

VESTFOLD (Dagbladet): Tjy-tjy, lyder det fra gresset. Det er den halv meter lange iguanen Ozzy. Trebarnsfamilien i Vestfold som eier Ozzy, bryter loven - og de gjør det med glede!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og FRODE HANSEN

Familien «Olsen» har hele huset fullt av eksotiske dyr. Her befinner det seg slange, edderkopp, kjøttetende iguan og karper. De vet at det er forbudt, og ønsker derfor ikke å stå fram med navn og bilde. Familien med tre barn har på det meste hatt 30 forskjellige dyr.

Ble bitt

Nå flommer det over av ulovlig innførte eksotiske dyr i Norge. Aldri før er det gjort så mange beslag som i 1999. Om lag 400 dyr ble smuglet inn. Det er bare toppen av isfjellet.

Familien raser mot lovgiverne og mener at bare dyr som er farlige må forbys.

- Det som kan være et problem i Norge, er at mange kjøper krypdyr når de er små, fordi de er så søte. Men når de blir store, mister de sjarmen, og folk ønsker å bli kvitt dem. Mange slipper dem da ut i naturen, og da dør de, sier familiemoren som for kort tid siden ble bitt av edderkoppen, Edna.

Støtte

Familien får støtte fra den kjente TV-veterinæren Monica Heggelund.

- Det er viktig for oss å få en liknende lov som den de har i de fleste andre europeiske land, sier Heggelund til Dagbladet.

Hun vil at det skal bli tillatt å innføre blant annet skilpadder, øgler og slanger til Norge.

- Selvsagt snakker vi ikke om giftige slanger. Heller ikke krokodiller. Forbudet med innførsel av eksotiske dyr er ikke med på å begrense antallet dyr som befinner seg i Norge i dag, hevder Heggelund, som har fått tillatelse til å ha tre boaslanger hjemme hos seg.

LIKER MUS: Den kjøttetende iguanen Ozzy ble smuglet fra Sverige, og er like glad i mus som katten.
NULL KOS: Barna får ikke kose med Ozzy, for den har en form for salmonellabakterier i magen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media