Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kryper livredd sammen når han kommer med pisken

- Blant de verste i verden.

SLIPPER IKKE UNNA: Lenket til sykkelen, slipper ikke apen unna, når Qi Defang kommer med pisken for å få den til å underholde på sirkuset i kinesiske Suzhou. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SLIPPER IKKE UNNA: Lenket til sykkelen, slipper ikke apen unna, når Qi Defang kommer med pisken for å få den til å underholde på sirkuset i kinesiske Suzhou. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen år siden skrev vi om en apegjeng i Kina, som var så lei av å bli mishandlet og herset med at de selv gikk til angrep på eieren.

Den ene apen kløp eieren i øret, en annen dro i håret hans, mens den tredje apen bet ham i nakken.

Da eieren slapp kjeppen han pleide å pryle dem med, plukket en av apene den opp og begynte slå mannen i hodet til kjeppen knakk.

Utstråler frykt Apen på bildet øverst har ingen sjanse til å slå tilbake.

Den kryper bare livredd sammen - og frykten lyser i ansiktet - idet mannen med pisken nærmer seg, for å få den opp på sykkelen igjen.

Bildene er fra kinesiske Suzhou, hvor aper blir mishandlet for menneskers fortjeneste - og forlystelse.

- Dette opprivende bildet hvordan livet for ville dyr er i et sirkus. Aper er ekstremt sosiale og intelligente dyr, som lider av utmattende ensomhet og depresjon når de blir separert fra familien, sier Mimi Bekhechi i dyrevernorganisasjonen Peta til The Mirror.

Ingen rettigheter Ifølge Daily Mail har dyr i realiteten ingen rettigheter i Kina, noe som fører til slike scener - både på gata og i dyreparker.

- Kinesiske sirkus er blant de verste i verden, hvor treningsmetodene består av frykt, frihetsberøvelse og vold, sier Bekhechi.

For tross et forbud fra 2012 mot å tvinge eksotiske dyr til å opptre i dyreparker, gikk det bare noen måneder før alt var som før.

TVUNGET OPP I STYLTER: Med kjetting rundt halsen går apen på stylter. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TVUNGET OPP I STYLTER: Med kjetting rundt halsen går apen på stylter. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling