Krypskytter drepte tre politimenn og ambulansesjåfør

Mann har forskanset seg på gård i Østerrike. Politigissel funnet drept

 BRØT SAMMEN:  Politiesjefen i Niederösterreich, Johann Baumschlager, brøt sammen på en pressekonferanse i formiddag da han orienterte om at to politikolleger ble drept på jobb i natt. En tredje politimann skal være gissel for mannen i 50-årene. FOTO: ROBERT JAEGER, EPA/NTB SCANPIX.
BRØT SAMMEN: Politiesjefen i Niederösterreich, Johann Baumschlager, brøt sammen på en pressekonferanse i formiddag da han orienterte om at to politikolleger ble drept på jobb i natt. En tredje politimann skal være gissel for mannen i 50-årene. FOTO: ROBERT JAEGER, EPA/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/OSLO (Dagbladet): En mann har skutt og drept tre polititjenestemenn og en ambulansesjåfør i den østerrikske småbyen Annaberg i Lilienfeld, 115 kilometer sørøst for Wien.

Nyhetsbyrået AP melder at mannen har forskanset seg i en uthus på gården sin i Melk.

Det nasjonale kringkastingsselskapet ORF skriver at dramaet startet rundt midnatt, da politiet skulle pågripe en mann som i flere år har vært i lokalt søkelys for krypskyting og ulovlig jakt. Vedkommende har siden 2008 vært under observasjon og etterforskning - blant annet fordi han mistenkes for å ha spredd frykt og ubehag ved flere ganger de siste åra å ha lagt ut hodene av ulovlig slaktet vilt midt i kjørebanen.

Spesialstyrker fra Wien - tilhørende enheten "Cobra" - skal ved midnatt ha forsøkt å pågripe mannen da han kom kjørende i bil gjennom Annaberg.  Denne svarte med å stikke av i vill fart - forfulgt av politiet. Etter at han hadde kjørt av veien, ble 55-åringen omringet.  Han reagerte med å skyte ned den ene betjenten fra Cobra.  Da en ambulansesjåfør forsøkte å komme den hardt skadde tjenestemannen til hjelp, ble også han meiet ned.  Gjerningsmannen rømte nå til fots inn i et skogholt, hvor han kom over to politifolk.  Den ene av disse ble skutt ned og drept, mens 55-åringen skal ha tatt den andre med som gissel.

Tungt bevæpnede betjenter fra Cobra har hele formiddagen omringet 55-åringens gårdsbruk i Melk, som ligger flere mil sørøst for nattas gjerningssteder. Ved 15-tida bekreftet en polititalsmann at liket av den bortførte kollegaen i formiddag ble funnet i nærheten av stedet hvor 55-åringen forskanser seg.  Gisseltakeren tvang ham med på flukten i en stjålet politibil og har åpenbart henrettet ham iskaldt, etter at han ikke lenger var til nytte.

Politiet frykter nå at en eller flere av 55-åringens barn befinner seg på gården.  Det skal i løpet av dagen ha lyktes å få kontakt med ham over telefon, men ingen vet foreløpig om han har stilt krav til myndighetene - eller hva han ønsker å oppnå.

Østerrikske myndigheter sendte i natt ut melding til alle medier med forbud mot å omtale dramaet - av hensyn til gisselets sikkerhet.  Pålegget ble i løpet av morgenen brutt av flere medier.  Polititalsmann Johann Baumschlager brøt ut i tårer, da han rett før klokka 12 gikk ut og bekreftet offisielt at to av kollegene hans er drept, og en tredje bortført.  Han ønsket ikke å avsløre enkeltheter omkring forhandlingene med gisseltakeren.

Dagbladet kommer med mer.