Sør-Afrika

Krypskytter trolig drept av elefant

Skal ha blitt trampet i hjel og forlatt.

DREPTE KRYPSKYTTER: En elefant skal ha tatt livet av en krypskytter i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Illustrasjonsfoto: Alexander Joe / AFP / NTB
DREPTE KRYPSKYTTER: En elefant skal ha tatt livet av en krypskytter i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika. Illustrasjonsfoto: Alexander Joe / AFP / NTB Vis mer
Publisert

En mistenkt krypskytter ble torsdag funnet død i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika.

Det var parkvoktere som fant liket, og i en uttalelse fra parkens voktere på Twitter kommer det fram hva man tror er årsaken til dødsfallet.

- Etter innledende undersøkelser mistenkes det at den avdøde personen ble drept av en elefant, og etterlatt av sine medskyldige, heter det i uttalelsen, som er gjengitt av ABC News.

Ifølge uttalelsen er det ikke funnet noen drepte dyr i området.

Hardt rammet

Kruger nasjonalpark er Sør-Afrikas største viltreservat, og omfatter et område på nesten 20 000 kvadratkilometer.

Etter dødsfallet torsdag har parkens funksjonærer også benyttet anledningen til å advare om at det er farlig å jakte ulovlig.

- Kriminelle risikerer å miste livet og friheten, skriver funksjonærene i advarselen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP, som også har omtalt hendelsen, er nasjonalparken hardt rammet av krypskyttere, spesielt på jakt etter neshorn.

GRUFULLT SYN: Neshorn drept av krypskyttere er ikke uvanlig å se i Kruger nasjonalpark. Ved hjelp av blant annet metalldetektorer og annet utstyr prøver politiet og parkvokterne å finne ut hvem som har skutt dyrene. Foto: Gallo Images / REX / NTB
GRUFULLT SYN: Neshorn drept av krypskyttere er ikke uvanlig å se i Kruger nasjonalpark. Ved hjelp av blant annet metalldetektorer og annet utstyr prøver politiet og parkvokterne å finne ut hvem som har skutt dyrene. Foto: Gallo Images / REX / NTB Vis mer

I februar ble det rapportert at neshornbestanden hadde falt med 70 prosent i løpet av det siste tiåret. Nå lever det i underkant av 4000 neshorn i nasjonalparken.

Neshorn-horn brukes i tradisjonell kinesisk medisin og er særlig utbredt i asiatiske land, der man tror at det kan kurere alt fra bakrus til kreft. I stadig økende grad benyttes det også som statussymbol på suksess og rikdom, ifølge interesseorganisasjonen Save the Rhino.

- Dette har vi aldri sett før, skriver Latest Sightings om det spesielle møtet mellom en elefant og en krokodille. Video: Latest Sightings. Vis mer

Fant mobiltelefonen

Nyhetsbyrået har også snakket med Isaac Phaahla, som er talsperson for parken. Han forteller at elefanten ikke skadet krypskytterens mobiltelefon.

- Denne er overlevert til politiet i et forsøk på å spore opp de andre krypskytterne, sier Phaahla.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer