Elefanter:

Krypskyttere har utradert 90 prosent av bestanden. Nå tror Tanzania de har funnet en løsning

Har mistet nesten 100 000 elefanter på 40 år.

I FARE: Reservatet Selous Game Reserve finner sted i sentrale deler av Tanzania, og har siden 2014 stått på listen over verdensarv i fare. Foto: NTB Scanpix
I FARE: Reservatet Selous Game Reserve finner sted i sentrale deler av Tanzania, og har siden 2014 stått på listen over verdensarv i fare. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Selous Game Reserve, et av Afrikas siste gjenværende ubebodde safariområder, har man over tid opplevd en dyster utvikling. I løpet av de siste 40 åra har nemlig elefantbestanden sunket med hele 90 prosent.

- Tanzania har blitt ekstremt hardt rammet av de siste krypskytterkrisene, som har rammet Afrika det siste tiåret, sier Bas Huijbregts i Verdens naturfond (WWF) til CNN.

Reservatet finner sted i sentrale deler av Tanzania, og har siden 1982 stått på UNESCOS verdensarvliste. Listen inneholder mer enn 1000 steder og betegnes som «arv av framstående universell verdi». Siden 2014 har reservatet også stått på listen over verdensarv i fare.

Blant norske steder på verdensarvlista finner vi Bryggen i Bergen, og Geirangerfjorden på Sunnmøre, ingen av dem betegnes som truet.

Stor nedgang

Reservatet er større enn Sveits og har mer løver enn noe annet reservat, samt at det også rommer én av Afrikas største elefantbestander. Problemet er bare at dagens antall på 15 200 elefanter, står i sterk kontrast til bestanden for 40 år siden som var på hele 110 000, ifølge CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer