Forsvinningssaken

«Kryptomannen» mener Hagen skjønte lite

Politiet mener milliardæren har mer teknisk kunnskap enn han selv hevder. Det forbløffer Hagens nærmeste venner.

FLERE MØTER: Tom Hagen og den siktede 32-åringen møttes flere ganger på kontoret i Futurum-bygget i Lørenskog. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLERE MØTER: Tom Hagen og den siktede 32-åringen møttes flere ganger på kontoret i Futurum-bygget i Lørenskog. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens tida var i ferd med å renne ut for politiet og Tom Hagen sakte, men sikkert nærmet seg en løslatelse, gikk politiet til aksjon og pågrep en 32 år gammel mann fra Romerike.

Først ble han siktet for drap eller medvirkning til dette. Seinere ble dette gjort om til bortføring eller medvirkning til en slik handling.

Hagen og mannen, som ifølge politiet besitter IT-kunnskap og erfaring med kryptovaluta, hadde i åra før Anne-Elisabeth Hagen forsvant, flere møter. I avhør skal den siktede 32-åringen ha forklart seg om møtene med milliardæren, som fant sted i 2017 og 2018.

Avhørene ble gjennomført før han selv ble siktet i saken, da han ble avhørt som vitne.

Her beskrev han Hagens forståelse for kryptovaluta og hvordan dette fungerer, som på et lavt nivå, får Dagbladet opplyst. Han skal i avhør ha gitt uttrykk for at Hagen skjønte lite av teknologien.

Forsto ikke teknologien

70-åringen skal ha vært interessert i temaet og stilte mange spørsmål. Det var imidlertid vanskelig for den nå 32 år gamle mannen å få ham til å forstå teknologien bak og hva det faktisk dreide seg om, får Dagbladet opplyst. Den siktede «kryptomannen» skal på bakgrunn av møtene ha betegnet Hagen som gammeldags.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer