Hagen-forsvinningen

«Kryptomannens» innlegg: - Ingenting å skjule

Forsvarer mener skriverier om kidnapping og kryptovaluta sosiale-medier gir «kryptomannen» i Hagen-saken en bedre sak.

KOMMUNIKASJON: Motpartene i Hagen-saken skal ha kommunisert via Bitcoin. Slik ble det gjort, og slik kan politiet koble en potensiell gjerningsperson til denne kommunikasjonen. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld i forrige uke gikk politiet til et overraskende grep i saken mot Tom Hagen (70), som er siktet for drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

En mann i 30-åra med en relasjon til Hagen, og med det politiet beskriver som IT- og kryptovalutakompetanse, er nå også siktet i saken.

Før helga ble han siktet for drap, men siktelsen ble i helga endret til grov bortføring.

Jakter elektroniske svar

Politiet framstilte aldri mannen for fengsling, og det er uklart hva politiet mener mannen har med saken å gjøre. Slik Dagbladet skrev i går, skal «kryptomannen» først ha gått til milliardæren Tom Hagen med en forretningsidé. Etter å ha fått avslag, skal han ha dukket opp uanmeldt på Hagens kontorer flere ganger.

Siktelsen mot mannen ble endret etter det første avhøret seint torsdag kveld. Han ble avhørt på nytt lørdag, før han ble løslatt.

Politiet slo til seint torsdag kveld og pågrep mannen i Oslo, samtidig som de gjennomførte ransakelser i en leilighet over en garasje på Romerike.

Dagbladet vet at politiet var spesielt interessert i alle mannens elektroniske enheter og har på bakgrunn av siktelsen fått tillatelse til å beslaglegge både datamaskiner, mobiltelefoner og andre enheter. Siktelsen gir også politiet tilgang til mannens kontoer på sosiale medier og andre steder på internett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer