Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krysset Stillehavet i hjulrommet

Mens flyet krysset Stillehavet, lå blindpassasjeren gjemt i hjulrommet. Da han ble funnet, var kroppstemperaturen bare 29 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sterkt forkommen ble mannen funnet da en Air France Boeing 747 landet i Los Angeles etter å ha tatt av fra Papeete i Tahiti sju og en halv time tidligere. Nesten uten oksygen, i 11000 meters høyde og med temperaturer ned mot 45 kuldegrader, lå mannen i hjulrommet under overfarten.

Tilgriset

Flymekanikerne i Los Angeles oppdaget mannen da de hørte noen jamre i hjulkassa torsdag kveld. De fant blindpassasjeren tilgriset av smøreolje og i en elendig forfatning. Ved ankomst til sykehuset ble kroppstemperaturen målt til 29 grader.

- Jeg tror vi må si at dette er litt av et mirakel, sier UCLA-sykehusets talsmann David Langness til nyhetsbyrået AP.

Stjal uniform

Tidligere har blindpassasjerer blitt funnet døde etter å ha gjemt seg i hjulrommet på fly. Hvis de ikke er blitt drept av de hydrauliske hjulopphengene, har kulde og mangel på oksygen tatt livet av dem. Mannen fra Papeete er trolig den første som har overlevd en så lang reise.

Mannen er ennå ikke identifisert, men skal være mellom 20 og 25 år gammel. Han skal ha stjålet en personelluniform på flyplassen i Papeete da han lurte seg opp i hjulrommet.

Mannen er ved bevissthet, og legene har begynt å kommunisere med ham via ord skrevet på papirlapper. Det er uklart hvorfor han valgte å gjemme seg i hjulrommet, og legene frykter at oksygenmangelen kan ha skadet mannens hjerne.

GJEMMESTEDET: Den forfrosne blindpassasjeren ble funnet over hjulet på denne Boeing 747-maskinen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media