- Kryssforhør betjeningen!

Her er årets julehilsen til deg fra Lars Sponheim: Kryssforhør betjeningen i matbutikkene før du kjøper julematen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landbruksministeren er skremt etter at Meny er tatt for femte gang med gammelt kjøtt av Næringsmiddeltilsynet. På Bamble i Telemark ble det torsdag funnet 80 kg gammelt kjøtt. I nabolokalet med samme eiere lå ytterligere 300 kg til. Noe av kjøttet var fra 1999.

Skam dere

- Meny bør skamme seg. Det er helt uakseptabelt at Meny er tatt igjen. Men de er sikkert ikke de eneste som holder på med dette, sier landbruksminister Lars Sponheim (V) til Dagbladet .

Nå oppfordrer han oss til å kryssforhøre betjeningen i matbutikkene før vi kjøper inn julematen.

For snille

- Jeg oppfordrer folk til å spørre betjeningen ut om kjøttet. Spør om hvor det kommer fra, hvor gammelt det er og hvordan det har vært lagret. Krev gjerne å få snakke med butikksjefen. Husk at dere som forbrukere har all makt, sier Sponheim.

Men Sponheim selv får sjelden anledning til å være en krevende kunde.

- Med lange arbeidsdager er jeg en typisk 7-Eleven-kunde. Derfor har jeg ikke så ofte mulighet til å handle andre steder, sier han.

Mer kontroller

Sponheim mener det ikke er behov for noen strakstiltak fra regjeringen.

- Men vi er i ferd med å reorganisere Næringsmiddeltilsynet. Fra 1. januar 2004 får vi et nytt Mattilsyn. Jeg er ikke i tvil om at en helhetlig statlig tilsynsmyndighet vil styrke kontrollene ytterligere, sier Lars Sponheim.

BØR VÆRE FLAUE: Landbruksminister Lars Sponheim mener Meny bør være flaue etter at de nå er tatt for femte gang med gammelt kjøtt.