Kryssforhørt om stallsex

SKIEN (Dagbladet): Tiltalen mot Atle Hamre går på utpressing for 29 millioner kroner. Nå blir den elleville saken krydret med stallsex, pikante kvinnehistorier og eksreder Thor Christensens private pengebruk: 110000 kroner i uka i seks år!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallenes tale tok helt av i Agder lagmannsrett i går. Bare i advokatutgifter hadde eksrederen i en seksårsperiode over en million kroner i året. I samme tidsrom hadde han et privat forbruk på 31 millioner kroner - utenom utpressingsmillionene som i kontanter utgjorde 18 millioner.

- Jeg husker ikke detaljer. Min rådgiver kan redegjøre for hva pengene har gått til. Det er ikke noe hokus pokus, sa Christensen, som hevdet at han hadde levd ganske nøkternt.

Han avviste blankt at han hadde hatt en skjult økonomi, selv om Hamres forsvarere gjentatte ganger lurte på hvor 20 millioner kroner hadde tatt veien i disse åra.

Troverdighet

Hr.adv. Tor Erling Staff og advokat Trygve Staff dundret løs mot eksrederen da han forklarte seg igjen i retten. Nylig hjemvendt etter å ha fått bronse i VM i seiling på Bermuda, mens det var pause i straffesaken mot Atle Hamre.

Advokatenes taktikk går ut på å finne andre syndebukker i saken enn Hamre: Christensen selv, personer i hans krets, kriminelle fra Sandefjord og Oslo. I time etter time i går forsøkte forsvarerne å knuse eksrederens troverdighet.

- Var det noen som hadde taket på deg? tordnet Trygve Staff og antydet at Christensen kunne ha blitt presset lenge før Atle Hamre kom på banen.

- Nei, svarte Christensen.

Stallsex

Han måtte svare på nærgående spørsmål om stallsex med ei 16 år gammel jente, forholdet til en kvinne under en tur i Sverige og sine forretninger med en nå avdød kjent skikkelse fra Tveita-gjengen i Oslo.

Hamres forsvarere kjemper febrilsk for å tegne et bilde av eksrederen som en «silkeramp» - ikke et tafatt, uskyldig utpressingsoffer. I siste instans blir det et spørsmål for retten hvem de skal tro på - Hamre eller Christensen.

Travkusken hevder at han var en medhjelper for rederen og leverte penger til utpresserne i en rekke tilfeller, men at saken ikke hadde så stort omfang som påtalemyndigheten mener.

TØFF DAG I RETTEN: Thor Christensen måtte svare på nærgående spørsmål i retten i går.