Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kryssjekking av opplysninger kan føre til at ting flytter litt på seg i tid

Politiet jobber på spreng med store mengder tips og vitneobservasjoner i Sigrid-saken.

PÅ BUSSEN: Disse overvåkningbildene av Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er tatt idet hun går på 69-bussen på Tveita klokka 19.45 lørdag 4. august. Sigrid hadde på seg de samme klærne, en olashorts, grå topp, et gullsmykke med fjær og blå sko av merket Converse, da hun forsvant senere på kvelden. Foto: Politiet
PÅ BUSSEN: Disse overvåkningbildene av Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er tatt idet hun går på 69-bussen på Tveita klokka 19.45 lørdag 4. august. Sigrid hadde på seg de samme klærne, en olashorts, grå topp, et gullsmykke med fjær og blå sko av merket Converse, da hun forsvant senere på kvelden. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet arbeider nå med å gå nøye gjennom og kryssjekke all informasjon de har i forbindelse med 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetnes forsvinning. Politioverbetjent Grethe Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet understreker at etterforskningen fortsetter for fullt.

- Vi har bedt om ytterligere bistand. Vi har også fått noe bistand fra andre politidistrikt i forbindelse med konkrete tips, og vurderer fortløpende om vi trenger mer. Foreløpig er det ikke noe nytt i saken, sier Lien Metlid.

Hun forteller at politiet har fått inn veldig mange tips om biler som skal ha kjørt i området i det aktuelle tidsrommet.

- Disse opplysningene kryssjekkes, noe som kan gi et bedre bilde, og kanskje gjøre at ting flytter litt på seg i forhold til tid, sier Lien Metlid.

Hacket Facebook-konto Siden Sigrids sko, mobiltelefon og en sokk ble funnet kort tid etter at foreldrene meldte henne savnet, har det ikke blitt gjort funn av Sigrids eiendeler noe sted i nærområdet. Det arbeides nå med å finne ut om en hvit ankelsokk som ble funnet i skogbrynet ved Skøyenåsen skole lørdag tilhører Sigrid.

Det arbeides også fortsatt med å kartlegge Sigrids liv på sosiale medier og å hente ut så mye informasjon fra hennes Iphone som mulig.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Fortsatt gjenstår det en del i arbeidet med Sigrids Facebook-konto, sier Lien Metlid.

Etter at det ble klart at politiet ikke hadde fått full tilgang til Sigrids Facebook-konto hacket en mann fra Akershus seg inn på kontoen. Mannen skal ha forsøkt å komme i kontakt med politiet før han hacket kontoen for å tilby sin hjelp, men kom ikke gjennom.

- Så vidt jeg vet prøvde han å ta kontakt med oss i forkant av hackingen. Får du ikke kontakt med politiet med en gang er det viktig å være litt tålmodig og prøve flere ganger, ikke begynne å leke detektiv på egenhånd, sier Lien Metlid.

Mannen har status som vitne i saken og politiet har blant annet lagt beslag på hans mobiltelefon, med tanke på at det kan finnes bevis der, opplyser Lien Metlid.

Fortsetter søkene Samtidlig møter de frivillige igjen på Østensjø skole klokka 17.30 for å organisere søk etter den savnede ungjenta. De vil nå gå ekstra nøye gjennom områder de mener ikke er gjennomsøkt godt nok, eller i det hele tatt i nærmiljøet til Sigrid.

- Vi fortsetter å lete. Det er en del hullrom i nærmiljøet som vi skal prøve å gå over i dag, sier Kjell Magnussen, en av de som koordinerer de frivillige søkene.

Flere tusen har deltatt i søkene, som koordineres av kamerater av Sigrids far. Magnussen forteller at de har forståelse for at ikke like mange har mulighet til å delta i søkene, men håper og tror at det vil dukke opp mange også i dag.

Stabell som bistandsadvokat I går ble det klart at familien Schjetne har bedt om å få Harald Stabell oppnevnt som bistandsadvokat.

- Familien hadde innledende møter med Stabell i går, sier Gjermund Eide, en av familiens talsmenn.

Han forteller at de frivillige søkene vil fortsette hele uka.

- Familien holder fortsatt håpet oppe, sier Eide.

Kom ikke hjem Sigrid ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Etter at politiet onsdag forrige uke avsluttet sine søk i nærområdet har tusenvis av frivillige deltatt i søk som koordineres av kameratgjengen til Sigrids far.

Det har blitt satt igang vaktordninger blant de frivillige, og hjemme hos familien Schjetne hjelper noen til med å lage mat, mens andre går tur med hunden.

Forrige uke sa Sigrids tante, Astrid Giskegjerde, til Dagbladet at det verste vil være en uoppklart sak.

- Du håper på det beste, men er forberedt på det verste. Men jeg tenker at så lenge politiet har håp, har jeg håp. Vi må finne henne, sa Giskjegjerde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media