Krystallen-investor må gjøre opp for seg

Utbyggerne får 16 millioner pluss renter.

KRYSTALLEN:  Investoren Morten Bøsterud må betale for sju leiligheter han kjøpte i leilighetskompekset Krystallen i 2006. Foto: Øistein N. Monsen
KRYSTALLEN: Investoren Morten Bøsterud må betale for sju leiligheter han kjøpte i leilighetskompekset Krystallen i 2006. Foto: Øistein N. Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Krystallen-investor Morten Bøsterud må betale for sju leiligheter han kjøpte i leilighetskomplekset «Krystallen» på Kvitfjell i Ringebu kommune januar 2007. Det slår Oslo tingrett fast i en fersk dom.

Investoren betalte innskuddet på 1,3 millioner kroner, men nektet å betale resten av kjøpesummen på 16 millioner kroner. I november i fjor saksøkte han Krystallen Eiendom og Poppe & Co eiendomsmegling som han mente hadde holdt tilbake informasjon om de økonomiske problemene knyttet til prosjektet. Han krevde innskuddet tilbakebetalt og kjøpekontraktene opphevet.

Flere investorer

Bøsterud hevdet Petter Andreas Poppe i en telefonsamtale forut for kjøpet sa at Bøsterud var den eneste investoren i prosjektet, og at alle de andre kjøperne hadde kjøpt leilighetene til eget bruk. Poppe nektet imidlertid for å ha kommet med denne feilinformasjonen, og ble trodd av retten.

«Man må spørre seg om hvilken interesse Poppe skulle ha av å sette sin troverdighet på spill ved å komme med en slik uttalelse. Dette gjelder også fordi meglerne et år i forveien, med dårlig skjult tilfredshet, gikk ut i media med at det var flere kjendisinvestorer med i prosjektet,» heter det i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer