PÅ FEIL STED:  Krystle M. Campbell (29) sto sammen med en venninne på fortauet for å heie inn hennes kjæreste. FOTO: Familien Campbell/Reuters/NTB Scanpix.
PÅ FEIL STED: Krystle M. Campbell (29) sto sammen med en venninne på fortauet for å heie inn hennes kjæreste. FOTO: Familien Campbell/Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

Krystle (29) drept av Boston-bombe

Heiet på kjæresten til venninne. Tilstanden er kritisk for 17 av de skadde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29 år gamle Krystle Campbell var en av de to voksne personene som ble drept av  en bombe i målområdet til Boston Marathon mandag.

Det bekrefter hennes far og ordføreren i hjembyen Medford, rett utenfor Boston.

Ifølge ordføreren kalte faren henne for «en livsglad drømmedatter».

29-åringen sto i målområdet sammen med en venninne for å ta i mot hennes kjæreste.

Først dagen etter terrorbombene ble Krystle Campbell identifisert som en av de døde.

Blandet ID Hennes venninne hadde nemlig Krystles ID-papirer på seg da hun ble innlagt på sykehus.

Åtte år gamle Martin Richard mistet livet da han sto i folkemengden på Boylston Street sammen med resten av familien.

Ved 22-tiden norsk - klokka 16 i Boston - var det fortsatt ingen kvalifiserte spekulasjoner om hvem som har plassert de to bombene som gikk av i folkemengden, eller hvorfor.

Blanke ark Ifølge CNN tyder de siste uttalelsene fra president Barack Obama på at både lokalt politi og nasjonale antiterrorstyrker fortsatt jobber med blanke ark. Og den vurderingen er basert på presidentens uttalelser etter møte med det nasjonale sikkerhetsrådet.

- Vi vet ikke om det er organiserte grupper eller en forskrudd enkeltperson eller om terroren kommer utenfra eller fra personer i USA, sa Obama i sin siste tv-tale.

De to tidsinnstilte bombene var plassert i seks liters trykkokere gjemt i ryggsekker.

Terrorekspert Jeffrey Beatty beskriver overfor CNN bombene som de al Qaida ofte bruker i Afghanistan, men uten at sporene dermed peker i den retningen.

 DREPT I FOLKEFEST:  Martin Richard (8) var sammen med resten av familien på folkefesten Boston Marathon, da han ble revet bort av en terrorbombe. FOTO: Familien Richards/AP/NTB Scanpix.
DREPT I FOLKEFEST: Martin Richard (8) var sammen med resten av familien på folkefesten Boston Marathon, da han ble revet bort av en terrorbombe. FOTO: Familien Richards/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Bombene er så typisk hjemmelagde at mange med destruktive hensikter kan lage dem.

Kritisk for 17 Identiteten til det tredje bombeofferet var ikke kjent tirsdag kveld norsk tid.

Ifølge Boston Globe er tilstanden kritisk for 17 av de 176 som er innlagt med skader på sykehusene i Boston.

  FORTSATT KRIGSSONE:  Etterforskere på åstedet tirsdag ettermiddag der den andre bomben eksploderte et døgn i forveien da Boylston Street var fullpakket av maratonløpere og tilskuere. FOTO: Elise Amendola, AP/NTB Scanpix.
FORTSATT KRIGSSONE: Etterforskere på åstedet tirsdag ettermiddag der den andre bomben eksploderte et døgn i forveien da Boylston Street var fullpakket av maratonløpere og tilskuere. FOTO: Elise Amendola, AP/NTB Scanpix. Vis mer