Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

KS: - Fortsatt urimelige kutt for de svakeste

Kommuneorganisasjonen KS er fornøyd med at deres advarsler er tatt alvorlig i budsjettarbeidet, men mener fredagens forlik fortsatt inneholder «urimelige kutt i ordninger for de svakeste».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KS er spesielt fornøyd med at forhandlingene på borgerlig side har sørget for at 214 millioner kroner igjen er på plass i rammeoverføringene til kommunene. Både de rødgrønne og de blå ville fjerne disse pengene.

- Vi er veldig glade for at dette kuttet blir rettet opp. Begrepet «ressurskrevende tjenester» handler om dem som trenger aller mest omsorg og pleie. Vi er ennå ikke i mål, fortsatt er det slik at denne ordningen opphører idet mottakeren fyller 67 år, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen.

Hun er også glad for at kuttet i barnevernsutgifter til enslige, mindreårige asylsøkere er halvert fra 240 til 120 millioner kroner.

- Men dette er fortsatt er et alvorlig kutt. Staten har lenge oppfordret kommunene til å iverksette barnevernstiltak overfor denne gruppen, og nettopp vist til refusjonsordningen som sikkerhet for kommunene. Nå blir kommunene som har fulgt oppfordringen fra staten, straffet økonomisk, sier Helgesen. (©NTB)