KS ber politikerne gripe inn i lærerstreiken

Nestleder Mette Gundersen i KS mener det er på tide at politikerne griper inn i lærerstreiken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må erkjenne at tilliten er tynnslitt, og det er begge parters ansvar å sørge for at den blir gjenopprettet. Men jeg mener ansvaret også ligger hos landets politikere, sier Gundersen, som representerer Ap i KS-styret, til Klassekampen

Hovedstyret i KS møtes tirsdag for blant annet å diskutere den fastlåste konflikten med lærerne, en streik som først og fremst skyldes det omstridte pålegget om at lærerne skal være til stede på skolen i inntil 7,5 timer daglig. Gundersen mener imidlertid at lærerstreiken handler om mer enn arbeidstid.

Både hun og partikollega Ole Haabeth, som også sitter i KS-styret, peker på den økte rapporteringsplikten som noe av bakteppet for konflikten.

Kravet om 7,5 timers daglig tilstedeværelse har nå falt bort, og KS skal isteden ha foreslått 35 timers tilstedeværelse i uka, tilsvarende sju timer hver dag.

Ivar Johansen, som representerer SV i KS' hovedstyre, har markert seg som motstander av arbeidstidsavtalen som KS ønsker innført i skolen, og sier han kanskje vil fremme et nytt forslag på tirsdagens styremøte.

(NTB)