KS-lederen hardt ut mot Giskes automatsyn

Mener helseministeren kan måtte ta over ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KS-leder Halvdan Skard går hardt ut mot kulturminister Trond Giske (Ap) fordi han nekter å la ordførerne bestemme om de vil ha pengeautomater i kommunene sine.

Skard mener helseministeren må ta over ansvaret for automatsaken hvis ikke Giske skjønner at pengespillet går ut over folks helse.

- Da må helseministeren overta denne delen av den statlige monopolvirksomheten, på samme måte som helseministeren har ansvar for Vinmonopolet, sier Skard til TV 2.

Som sjef for kommunenes sentralforbund er Skard leder for landets 431 kommuner. Men han er også Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Bærum.

- Vi driver jo ikke Vinmonopolet for å tjene penger, og det er jo ikke meningen vi skal drive disse automatene primært for å tjene penger heller, sier han. Kultur og idrett må få penger på andre måter, mener han.

- Vi får jo bare respektere at det ulike syn på dette med forbud, sier Giske som svar på kritikken fra Skard.

Han peker igjen på at forbudet kom etter en enstemmig stortingsbehandling, som la vekt på å unngå illegalt spill under jorda.

(NTB)

KRITISK TIL GISKE: KS-leder Halvdan Skard mener mener helseministeren må ta over ansvaret for automatsaken hvis ikke Trond Giske skjønner at automatene går ut over folks helse.