Ku-galskap

Du trodde kanskje verden var opptatt av doping og Afghanistan? Den største nyheten i Cincinnati handler om ei rømt ku.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For nesten to uker siden klarte den 600 kilo tunge kua å komme seg over et nesten to meter høyt gjerde hos Ken Meyr Meats. Kua var på vei til slakteren da den på en mirakuløs måte kom seg over gjerdet og forsvant inn i en park. Amerikanske medier har hoppet på historien om den overlevelsesbevisste kua, og en radio programleder har kalt den Moosama Bin Laden, den mest ettersøkte kua i USA.

Dyrevernorganisasjoner og medier engasjerer seg nå i kampen for å holde kua unna sultne burger-kunder i Cincinnati. En kyllingrestaurant tilbyr 100 gratis kyllingsmørbrød til den som fanger kua i live, og politiet er redd for at kua kan forville seg opp på motorveien som ligger ved siden av parken kua gjemmer seg i.

- Hvis en seks hundre kilos ku krasjer med en tusen kilos bil, kan det hele bli seende ganske stygt ut, sier Kurt Byrd ved politiet i Cincinnati til lokalavisa.

Myndighetene klarer ikke fange kua i den tette skogen i parken, og skal nå forsøke å lure kua med å sette ut fire andre kuer i en innhegning i parken. I innhegningen skal det settes ut masse mat og vann, og myndighetene skal gi et inntrykk av at det foregå en kjempestor ku-fest i parken. På den måten håper de at den bortkomne kua skal oppholde seg rundt innhegninga.

- Det er ingen tvil om at kua vil tilbringe resten av livet i de best tenkelige omgivelsene, sier Harold Dates i dyrebeskyttelsen.

Ku-galskapen kom til slutt til Nord-Amerika også.

john.rasmussen@dagbladet.no

IKKE NOE SLAKTOFFER: Kua som unnslapp slakterkniven var tydeligvis fast bestemt på å ikke ende opp sammen med disse kyra.