HEVNAKSJON: Thomas Jordan Driver (25), David Elliot Moran (47) og Charles Thomas Newcomb (42) er siktet for å ha planlagt drapet på en tidlgiere innsatt i et fengsel i Florida. Foto: AP Photo/Alachua County Jail
HEVNAKSJON: Thomas Jordan Driver (25), David Elliot Moran (47) og Charles Thomas Newcomb (42) er siktet for å ha planlagt drapet på en tidlgiere innsatt i et fengsel i Florida. Foto: AP Photo/Alachua County JailVis mer

Ku Klux Klan-fangevoktere siktet for planlegging av drap på innsatt

Ble lurt i utspekulert FBI-felle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre menn er arrestert og siktet for å ha planlagt et drap på en tidligere innsatt i et Florida-fengsel.

Thomas Jordan Driver (25) og David Elliot Moran (47) jobber som fengselsbetjenter i det aktuelle fengselet i Gainsville, mens Charles Thomas Newcomb (42) er en tidligere ansatt.

Alle tre er medlemmer i den høyreekstreme organisasjonen Ku Klux Klan, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

- Vårt fengsel har en nulltoleranse for rasisme og fordommer av alle slag. De tre individenes handlinger er uakseptable, skriver fengselssjef Julie Jones i et brev til avisa Orlanda Sentinel.

- Ble bitt i øret Årsaken til drapsplanene skal ha vært en krangel mellom en av fengselsbetjentene og den svarte innsatte. Ifølge avisa Orlanda Sentinel mente de at den innsatte hadde HIV, og i krangelen skal han ha bitt én av de tre.

Etterforskningen som ledet fram til arrestasjonen, ble utløst av et tips fra en hemmelig kilde på innsiden av Ku Klux Klan.

Kilden hadde et møte med de tre siktede, hvor de beskrev den fysiske krangelen med den tidligere innsatte og uttalte at de ønsket ham død og begravet.

Skulle injisere insulin De tre planla å drepe den tidligere innsatte ved å injisere insulin i nakken.

- Dersom det ikke fungerte skulle de skyte ham, opplyser Pam Bondi på vegne av påtalemyndigheten.

Men planene ble raskt endret, takket være FBIs hemmelige kilde i organisasjonen, skriver Washington Post.

I februar tilbød informanten seg å ta kontakt med en leiemorder, noe de tre mennene takket ja til. Og med det startet FBI sin skjulte operasjon, hvor de iscenesatte et fiktivt drap.

Målet var at det skulle framstå som at leiemorderen hadde utført et «brutalt drap» på den tidligere innsatte, og framlegge bevis for dette til de tre.

Da kilden viste MMS-bilder av det fiktive åstedet til de tre siktede, smilte de bekreftende og takket for hjelpen. Torsdag ble de tre arrestert og siktet av FBI for planlegging av drap.

- Et helvete Arrestasjonen av de tre fangevokterne er bare en av mange skandaler som har rammet det amerikanske fengselsvesenet den siste tida.

I høst ble 50 fengselsbetjenter i Florida sparket for å ha banket opp og mishandlet innsatte.

Nylig avslørte også New York Times grusomhetene som har foregått i høysikkerhetsfengselet ADX i Florence, Colorado.

- Dette stedet er ikke laget for rehabilitering. Det er ikke laget for mennesker. Det er en klinisk ren utgave av helvete, har tidligere fangevokter Robert Hood uttalt.